Mijn viool: vriend en vijand Margo Westerbeek gesprekken met Emmy Verhey

Op haar zevende kreeg ze haar eerste viool, een jaar later speelde ze een vioolconcert van Bach. Gelanceerd als 'wonderkind' maar vooral toegewijd aan haar instrument groeit Emmy Verhey uit tot een van de boegbeelden van de klassieke muziek in Nederland. Inmiddels omspant haar carrière meer dan vijftig jaar, waarin ze aan een imposant repertoire heeft gebouwd. Op haar vijfenzestigste besloot ze dat het tijd was om te stoppen.

Jan Brokken, Youp van 't Hek, Paul Witteman, Ed Spanjaard, Emile Wennekes, Machiel Swillens, Henk Smit en Marieke van Willigen spraken met de internationaal gelauwerde violiste. Welke concerten waren cruciaal of onvergetelijk? Wie zijn haar voorbeelden en welke componisten liggen haar na aan het hart? Hoe ziet het leven van een violiste eruit? Want de viool als steun en toeverlaat is tegelijkertijd het instrument van eeuwige studie. In acht gesprekken blikt Emmy terug, kijkt ze vooruit en geeft ze haar visie op de hedendaagse klassieke-muziekuitvoeringen en op het belang van muziek voor kinderen.

'Mijn viool: vriend en vijand' beschrijft de roemrijke loopbaan van een musicienne en de haat-liefdeverhouding met haar instrument. Tegelijk is het een portret van een onafhankelijke vrouw die menige wervelstorm in haar leven heeft doorstaan.
Voorraad:
Nieuw
Verkrijgbaar in
Broekhuis Hengelo
Prijs:
€ 15,00
Voorraad:
Levertijd:

Afwijkende levertijd: 1 tot 2 Dagen.

Reserveren en ophalen

Voorraad:
Nieuw
Verkrijgbaar in
Webshop
Prijs:
€ 18,00
Voorraad:
Levertijd:

Afwijkende levertijd: 5 tot 7 Dagen.

Winkelvoorraad

Het kan zijn dat er op dit moment een verkoop plaatsvindt, waardoor de actuele voorraad afwijkt. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Reserveren

Nieuwe boeken en ramsj kunt u reserveren wanneer deze op voorraad zijn. U kunt uw reservering in de winkel ophalen. De betaalwijze kunt u aangeven bij stap 3 'Betaalwijze'

.
MINDBUSZEUS2 : broekhuis