De Coolsingel bleef leeg BORST, Hugo Het klassieke boek over Feyenoord

Bijna tien jaar geleden verscheen De Coolsingel bleef leeg in een Hard gras-special. Het werd genomineerd voor De Gouden Uil, een literatuurprijs - een unicum voor een boek over voetbal.
Een seizoen lang volgde Hugo Borst Feyenoord op de voet, zoals in Nederland niet eerder was vertoond. Minutieus beschrijft hij wat er allemaal in en om De Kuip gebeurt. Het blijkt een bizar, tumultueus jaar, met als dieptepunt het ontslag van trainer Wim van Hanegem door voorzitter Jorien van den Herik.
De Coolsingel bleef leeg is te lezen als een spannend verslag van een willekeurige club in een willekeurig voetbalseizoen. Maar het is meer. Het toont hoe meedogenloos de mensen in 'het voetbalwereldje' met elkaar omgaan, met alle spanningen, frustraties en intriges vandien. En dan de supporters! Voor hen is een leven zonder Feyenoord ondenkbaar; voetbal is hun religie, ze gelo-ven en zingen en hopen op een wonder.
Destijds beleefde De Coolsingel bleef leeg drie drukken. Toen die uitverkocht waren, kreeg het boek de cultstatus en dat heeft het tot op de dag van vandaag. Volgens Henk Spaan en Matthijs van Nieuwkerk evenaarde Hugo Borst de Amerikaanse auteur Sam Smith, schrijver van de sportklassieker The Jordan Rules. Deze heruitgave heeft een nieuw voor- en nawoord.

Winkelvoorraad

Het kan zijn dat er op dit moment een verkoop plaatsvindt, waardoor de actuele voorraad afwijkt. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Reserveren

Nieuwe boeken en ramsj kunt u reserveren wanneer deze op voorraad zijn. U kunt uw reservering in de winkel ophalen. De betaalwijze kunt u aangeven bij stap 3 'Betaalwijze'

.
MINDBUSZEUS2 : broekhuis