Enschede

FOTOMANIFESTATIE ENSCHEDE 2017 OP 8 OKTOBER VAN START

zondag 8 oktober 2017 11:08

FOTOMANIFESTATIE ENSCHEDE 2017 OP 8 OKTOBER VAN START

Fotogalerie Objektief in Enschede is al meer dan 25 jaar de enige fotogalerie in de regio. In ons programma richten we ons op kwalitatief hoogstaande Nederlandse fotografie. Vanuit onze passie voor fotografie willen we graag een groot publiek in aanraking brengen met al wat het medium te bieden heeft.

In het kader hiervan wordt tweejaarlijks door ons de Fotomanifestatie Enschede georganiseerd. Tijdens dit fotofestival zijn er door heel de stad exposities te bekijken van topfotografen.

Deze editie staat in het teken van het thema “Walk-in Worlds”. De geselecteerde fotografen geven ons met hun werk een inkijkje in een andere (leef)wereld.

Als bezoeker kun je van 8 oktober tot 18 november van tentoonstelling naar tentoonstelling wandelen en deze werelden ontdekken. We zien je daar natuurlijk graag terug en nodigen je hierbij ook van harte uit voor de aansluitende evenementen van de Fotomanifestatie Enschede 2017:

Openingen: Zondag 8 oktober 2017 13.00 uur Fotogalerie Objektief - Bob Siers 13.45 uur Beeld & Aambeeld - Inge Hondebrink 14.30 uur Boekhandel Broekhuis - Wim Peters 16.00 uur Rijksmuseum Twenthe - Rob Hornstra & Martin Roemers 17.00 uur Arendsmanhuis - Franziska Lengers

Meer informatie >

Masterclass door Innovatieautoriteit Gijs van Wulfen op 21 oktober in Enschede

zaterdag 21 oktober 2017 16:29

Masterclass door Innovatieautoriteit Gijs van Wulfen op 21 oktober in Enschede

Op een inspirerende manier deelt innovatieautoriteit en LinkedIn Influencer Gijs van Wulfen zijn inzichten uit Het Innovatiedoolhof, Managementboek van het Jaar 2017 en zijn nieuwe boek Innoveer Jezelf. Hij vertelt over alle innovatieobstakels die je tegenkomt als je innoveert. En helpt je om een betere innovator te worden met zijn praktische inzichten en vier inspirerende routes door het innovatiedoolhof. 

In zijn Elfstedentocht langs elf boekhandels is hij op zaterdag 21 oktober om 15.00 uur te gast bij Boekhandel Broekhuis in Enschede.

Hij leert je:
• Hoe omzeil ik alle innovatieobstakels?
• Hoe word ik creatief?
• Hoe weet ik dat er een markt voor is?
• Hoe krijg ik draagvlak voor mijn idee bij anderen?
• Hoe combineer ik innovatie met de dagelijkse zakelijke realiteit? 

Aan het einde van deze lezing van 45 minuten ben je vol energie om innovatie in jouw organisatie, de volgende dag, goed te starten. 

Boekhandel Broekhuis
Markstraat 12 Enschede
zaterdag 21 oktober - 15.00 uur
Toegang gratis
Aanmelden: enschede@boekhandelbroekhuis.nl

Meer informatie >

Yvon Jaspers op 29 oktober in Enschede met 'De keukentafel van het noorden'.

zondag 29 oktober 2017 10:51

YVON JASPERS op 29 oktober in Enschede met 'De keukentafel van het noorden'.

 

Yvon Jaspers bezoekt Broekhuis Enschede op zondag 29 oktober van 13.00 tot 14.00 uur

ter promotie van haar kook / lifestyle boek.

Maak kennis met Yvon en laat je overtuigen van de bijzondere Scandinavische keuken!

Toegang gratis!

 

Boekhandel Broekhuis Enschede

Marktstraat 12 Enschede

zondag 29 oktober van 13.00 tot 14.00 uur

Meer informatie >

Biograaf JAN WOLKERS op 2 november bij Broekhuis Enschede

donderdag 2 november 2017 11:30

Biograaf JAN WOLKERS op 2 november bij Broekhuis Enschede

 

Donderdag 2 november ontvangt Boekhandel Broekhuis Enschede met trots biograaf Onno Blom voor een lezing over de langverwachte biografie over JAN WOLKERS: Het litteken van de dood.

JAN WOLKERS 

Nederland vormde Jan Wolkers, en Jan Wolkers vormde Nederland. Zijn kunstenaarschap ontstond uit woede tegen de God van zijn gereformeerde vader in Oegstgeest, bloeide op in Amsterdam, en vond harmonie op Texel.
Zijn romans werden verguisd, bejubeld en bekroond. Wereldwijd werden honderdduizenden exemplaren verkocht van Kort Amerikaans, Een roos van vlees en Turks fruit.
Wolkers werd opgeleid als beeldhouwer. Hij maakte vele beelden in brons en glas, en liet een schitterend oeuvre van kleurrijke schilderijen na. Zoals hij beeldhouwde met woorden, zo schreef hij met verf.

ONNO BLOM

Meer dan tien jaar lang werkte Onno Blom aan Wolkers’ biografie. Op basis van een schat aan materiaal schetst hij een rebels, obsessief en zinnelijk leven in de greep van liefde en dood. Wolkers had onstuimige relaties met vrouwen en meisjes. De dood van zijn oudste broer en die van zijn tweejarige dochtertje bleven hem tot zijn laatste dag als demonen achtervolgen.

Donderdag 2 november 19.30 – 21.00 uur
Broekhuis Enschede, Marktstraat 12

Aanmelden via: enschede@boekhandelbroekhuis.nl
Toegang: gratis

Meer informatie >

MINDFUCK Meet & Greet op zaterdag 11 november bij Broekhuis Enschede

zaterdag 11 november 2017 12:31

MINDFUCK Meet & Greet op zaterdag 11 november bij Broekhuis Enschede

Victor Mids en Oscar Verpoort geven in het boek ‘MINDF*CK’ voor het eerst de geheimen prijs achter hun spectaculaire tv-programma MINDF*CK. Aan de hand van illusies, psychologie, geneeskunde en vingervlugheid geven zij een uniek inkijkje in de werking van je brein. En natuurlijk leer je ook hoe je de meest spectaculaire mindf*cks bij anderen kunt uitvoeren! Ook jij kunt: ‘Gedachtenlezen’, de allerbeste verkooptrucs leren, nooit meer iemands naam vergeten of iemand online (of offline) versieren.

Victor Mids en Oscar Verpoort ontmoetten elkaar op de middelbare school door hun gedeelde hobby: illusionisme. Sindsdien zijn ze beste vrienden en bedachten ze samen het tv-programma MINDF*CK. Victor is illusionist en studeerde geneeskunde. Oscar is producent en regisseur en afgestudeerd aan de Nederlandse Filmacademie. In zowel het tv-programma als het boek brengen ze hun passie voor illusies, kunst en wetenschap op een unieke manier samen.
In samenwerking met uitgeverij Maven.

Zaterdag 11 november 16.00 – 17.30 uur
Broekhuis Enschede, Marktstraat 12
Toegang: gratis

Meer informatie >

Muzikale avond POPPIONIERS op 16 november bij Broekhuis Enschede

donderdag 16 november 2017 11:35

 

Donderdag 16 november is het tijd voor muzikale nostalgie.
Auteur en popkenner Tom Steenbergen neemt ons mee naar de POPPIONIERS.
De muziekgeneratie die in de jaren 60 het fundament legde voor podia als de Melkweg, Pinkpop, Paradiso en Lowlands.

50 jaar geleden vond de oerknal van de popmuziek plaats. De 'roaring sixties' waren op hun hoogtepunt en na dat jaar zou de popmuziek nooit meer hetzelfde zijn.

Tom Steenbergen beschrijft in Poppioniers hoe een muziekverslaafde generatie zorgde voor het ontstaan van talloze poppodia en popfestivals. Je leest hoe Pinkpop, Lowlands, Paradiso en de Melkweg zijn opgericht. Je leest ook door de ogen van mensen die er bij waren over de eerste legendarische popconcerten van de jaren zestig: The Doors in het Concertgebouw in Amsterdam, The Rolling Stones in het Kurhaus, Van Morrison in Arnhem, Jimi Hendrix voor een halflege zaal in Rotterdam, the Who in een klein clubje in Den Haag en Led Zeppelins eerste concerten in Nederland. Een uniek document opgetekend aan de hand van vele interviews met de pioniers van deze geruchtmakende generatie.

Donderdag 16 november 19.30 – 21.00 uur
Broekhuis Enschede, Marktstraat 12

Aanmelden via: enschede@boekhandelbroekhuis.nl
Toegang: gratis

Meer informatie >