FOTOMANIFESTATIE ENSCHEDE 2017 OP 8 OKTOBER VAN START

zondag 8 oktober 2017 11:08
FOTOMANIFESTATIE ENSCHEDE 2017 OP 8 OKTOBER VAN START

FOTOMANIFESTATIE ENSCHEDE 2017 OP 8 OKTOBER VAN START

Fotogalerie Objektief in Enschede is al meer dan 25 jaar de enige fotogalerie in de regio. In ons programma richten we ons op kwalitatief hoogstaande Nederlandse fotografie. Vanuit onze passie voor fotografie willen we graag een groot publiek in aanraking brengen met al wat het medium te bieden heeft.

In het kader hiervan wordt tweejaarlijks door ons de Fotomanifestatie Enschede georganiseerd. Tijdens dit fotofestival zijn er door heel de stad exposities te bekijken van topfotografen.

Deze editie staat in het teken van het thema “Walk-in Worlds”. De geselecteerde fotografen geven ons met hun werk een inkijkje in een andere (leef)wereld.

Als bezoeker kun je van 8 oktober tot 18 november van tentoonstelling naar tentoonstelling wandelen en deze werelden ontdekken. We zien je daar natuurlijk graag terug en nodigen je hierbij ook van harte uit voor de aansluitende evenementen van de Fotomanifestatie Enschede 2017:

Openingen: Zondag 8 oktober 2017 13.00 uur Fotogalerie Objektief - Bob Siers 13.45 uur Beeld & Aambeeld - Inge Hondebrink 14.30 uur Boekhandel Broekhuis - Wim Peters 16.00 uur Rijksmuseum Twenthe - Rob Hornstra & Martin Roemers 17.00 uur Arendsmanhuis - Franziska Lengers

Enschede 1955 - 1960

De Vluchtestraat, verscholen achter de Oldenzaalsestraat en de Voortsweg tot achter het Rijksmuseum in Enschede is de straat uit mijn jonge jaren. De drukkerij van mijn vader is de basis van mijn jeugd. Daar speelde ik, samen met vriend en buurjongen Rein, de zoon van de slager. De straat was het domein. Daar kwamen ook de tuinen uit van vriend Hans, van Louis en vriendin Rita. En van Jos. Ouders met allemaal een winkel of bedrijf aan huis. De middenstand. ln de kleine buurtschap waren opvallend veel winkels en kleine bedrijven. Daar was je kind aan huis. Het was een deel van je leven. Bijvoorbeeld op weg naar school aan de Schoolstraat achter de Molenstraat. Even binnen kijken, een praatje maken en of er iets te halen viel. Je kwam er over de vloer. Toen ik negen jaar was en mijn vader plotseling overleed werd het anders. De drukkerij bleef; mijn veel oudere broer zat al in de zaak. lk werd zelfstandiger, ging meer op pad, de wereld, de stad, de buurt in.

De herinneringen zijn gekleurd, uiteraard. Maar dat is het fijne ervan. Het maakt niet uit of je het jezelf of een ander wijsmaakt. Bij mij blijft vooral het beeld hangen. En niet te vergeten, het verhaal. Bij elke winkel of bedrijf hoort een verhaal. 14 winkels, 14 verhalen, 14 fotobeelden. Zoals het was, zoals het waar was. Dat is mijn werkelijkheid. Zoals het hoort. Vroeger, nu, altijd.

Wim Peters, Enschede 1948.

Na de opleiding aan de Rietveldacademie in Amsterdam werkzaam als tekendocent. Daarnaast beeldend kunstenaar, illustrator, grafisch vormgever en fotograaf. In de loop der jaren zijn er veel exposities geweest van zowel tekeningen, schilderwerk, grafiek als fotografie.

 

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share
MINDBUSZEUS2 : broekhuis