de  Boekenweek dendert door met o.a. Annejet van der Zijl, P.F. Thomése
en Rosita Steenbeek

   
 
 
 
  Nieuwsbrief 8/2018  
 
 

Boekenweek met o.a. Annejet van der Zijl, Rosita Steenbeek en P.F. Thomése

De Boekenweek 2018 gaat zijn eerste volle week in. T/m zondag 18 maart
is het weer feest in de boekhandels. Broekhuis zorgt voor vele literaire ontmoetingen
in onze winkels of op een podium nabij.

Boekenweekgeschenk van Griet Op de Beeck

De Vlaamse bestsellerauteur Griet Op de Beeck schrijft dit jaar het Boekenweekgeschenk: Gezien de feiten. U krijgt het cadeau bij besteding van ten minste € 12,50 aan Nederlandstalige boeken.

Zondag 18 maart GRATIS reizen met de trein

Op vertoon van het boekenweekgeschenk kunt u zondag GRATIS reizen met de NS!

We begroeten u graag in onze winkels !

 
 

 
ANNEJET VAN DER ZIJL & JO SIMONS PRESENTEREN THRILLERDEBUUT OP 15 MAART
IN ENSCHEDE
   
 
 
   

ANNEJET VAN DER ZIJL & JO SIMONS

Annejet van der Zijl, de koningin van de biografie, maakte furore met haar levensbeschrijvingen over Annie M.G. Schmidt, Prins Bernhard en Gerard Heineken. Daarnaast schreef ze de beroemde historische romans 'Sonny Boy' en 'De Amerikaanse prinses'.

Met 'De val van Annika S.' lanceert ze samen met Jo Simons een 5-delige thrillerserie.

Op 15 maart wordt het schrijversechtpaar ondervraagd over hun werkwijze door Ivan Borghstijn bij Boekhandel Broekhuis Enschede.

Donderdag 15 maart / 19.30 – 21.00 uur
Broekhuis Enschede, Marktstraat 12

Toegang: GRATIS | Aanmelden via: enschede@boekhandelbroekhuis.nl

 
 
P.F. THOMÉSE OVER J.KESSELS-TRILOGIE OP 18 MAART IN ENSCHEDE
   
 
 
 

P.F. THOMÉSE OVER J.KESSELS-TRILOGIE OP 18 MAART IN ENSCHEDE

Zondag 18 maart ontvangt Boekhandel
Broekhuis Enschede met trots
P.F. Thomése voor een interview met Kees Schafrat over zijn favoriete personage
en gevierd cultheld J. Kessels.
Aansluitend signeert P.F. Thomése.

Aanleiding is het verschijnen van de derde roman over zijn (tevens verfilmde) avonturen
met J. Kessels, genaamd 'Ik, J. Kessels'.

Zondag 18 maart 15.00 – 16.30 uur
Broekhuis Enschede, Marktstraat 12

Toegang: GRATIS

Aanmelden via: enschede@boekhandelbroekhuis.nl

   
 
ROSITA STEENBEEK OP 17 MAART IN HUIS VAN KATOEN, ALMELO
   
 
 
   

ROSITA STEENBEEK IN ALMELO

Literaire natuurhappening georganiseerd door de Stichting Literaire Activiteiten Almelo

Locatie: Huis van Katoen en Nu
Datum: zaterdag 17 maart
17.00 u Film Arjan’s Big Year
20.00 u Rosita Steenbeek

De natuur speelt in veel boeken van Rosita Steenbeek een prominente rol. Neem nou het verslag van haar fietstocht van Amsterdam naar het orakel van Delphi met beschrijvingen van het Griekse landschap en de verering rond Delphi
in de Oudheid van Moeder Aarde.
De auteur verzorgt een lezing over het thema van de Boekenweek en/in haar werk.

Toegangsprijs: € 5,00 voor film en/of
Steenbeek-lezing. Kaarten aan de kassa
van Huis van Katoen en Nu.
Rosa Luxemburgstraat 4, Almelo

 
 
BOEKENBALLADE FESTIVAL OP 15 MAART IN METROPOOL, HENGELO
   
 
 
 

BOEKENBALLADE
15 MAART METROPOOL, HENGELO

Deze avond waar muziek en literatuur elkaar een ferme en liefdevolle handdruk gaan geven, is midden in de Boekenweek gepland:
donderdag 15 maart.

Met optredens van: A.L. Snijders. Columnist en vooral bekend als uitvinder van het zeer korte verhaal. Atte Jongstra. Schrijver en essayist die recent het boek De ontgroende mens uitgaf. Johanneke ter Stege. De zangeres en dichter die de mooiste stukjes tijd verzamelt en aan elkaar rijgt. Jordi Lammers. De schrijver en dichter uit Nijmegen. Marijke Agterbosch. De regerende stadsdichter van Hengelo. Arthur Adam. Singer-songwriter met intrigerende nummers en een stem van elastiek. SanSan. Een zingende Hengelose vriendenclub.
Nathalie Baartman: presentatie

Aanvang: 19.00 uur
Entree: GRATIS
   
 
BOEKENWEEKGESCHENK VAN GRIET OP DE BEECK: GEZIEN DE FEITEN  
   
 
 
   

GRIET OP DE BEECK
GEZIEN DE FEITEN

Gezien de feiten gaat over Olivia, een vrouw van eenenzeventig. Voor haar wordt alles anders als de man sterft met wie ze heel lang getrouwd was. In een ontwapenende weigering om zich te gaan gedragen naar de wens van anderen of naar het traditionele beeld van wat ouderen zouden moeten doen, gaat ze op zoek naar een manier om haar bestaan van belang te laten zijn.

Griet Op de Beeck heeft een Boekenweekgeschenk geschreven waarin ze met lichtheid en humor de zwaarte verkent, waarin ze familieverhoudingen tekent in al hun broeierige complexiteit, waarin ze durft te pleiten voor het belang van emotie, waarin ze subtiel de politieke realiteit van vandaag aan de kaak stelt, waarin positivisme zoekt naar een nieuwe, eigenzinnige definitie.

GRATIS bij besteding van ten minste € 12,50 aan Nederlandstalige boeken.

 
 
BOEKENWEEKESSAY JAN TERLOUW - NATUURLIJK
   
 
 
 

JAN TERLOUW
NATUURLIJK

Geboren in een boerendorp op de Veluwe, groeide Jan Terlouw op tussen de natuur. Hij klom in bomen, bestudeerde bijenvolken en hielp kalfjes geboren worden. Natuur werd voor hem een onuitputtelijke bron van inspiratie, door de schoonheid, de variatie en het mysterie ervan.

Nog altijd vindt Terlouw Nederland een van de mooiste landen van de wereld. Het groen, het water, de dijken, de jagende wolken, de wisseling der seizoenen, het fascineert hem mateloos. Maar hij is ook bezorgd, want de natuur is in gevaar. Wat de aarde in 4,5 miljard jaar heeft ontwikkeld, is de afgelopen eeuw in rap tempo verwoest door de mens. De klimaatverandering is een feit. Het is niet te laat, maar het is wel de hoogste tijd voor drastische maatregelen. Natuurlijk is een ode aan de natuur en een vurig pleidooi om de aarde in betere staat achter te laten voor volgende generaties.

TIJDENS DE BOEKENWEEK € 3,50

   
 
BOEKPRESENTATIE LORY WAGENAAR  OP 22 MAART IN HENGELO
   
 
 
   

Donderdagavond 22 maart presenteert de Hengelose Lory Wagenaar haar boek 'Voor wie verloren heeft en zoekt' bij Boekhandel Broekhuis in Hengelo.

'Voor wie verloren heeft en zoekt’ is bedoeld voor iedereen die een dierbare verloor en een steuntje in de rug kan gebruiken. In het boek van auteur en ervaringsdeskundige Lory Wagenaar vind je herkenning van de vele, onbekende gevoelens die je als nabestaande overspoelen. Tevens leer je je eigen voelen en denken begrijpen. In de uitleg over het verwerken van een groot verlies vind je houvast en hoop, en doe je ideeën op om te leren omgaan met het verlies van je dierbare.

Donderdag 22 maart 19.00 – 21.30 uur
Broekhuis Hengelo, Wemenstraat 45

Toegang: GRATIS
Aanmelden via:
hengelo@boekhandelbroekhuis.nl

 
 
BOEKENWEEKTIP NO 1: MARIEKE LUCAS RIJNEVELD - DE AVOND IS ONGEMAK
   
 
 
 

MARIEKE LUCAS RIJNEVELD
DE AVOND IS ONGEMAK

‘De avond is ongemak’ van Marieke Lucas Rijneveld is het schrijnende verhaal van een gereformeerd boerengezin dat wordt getroffen door de dood van een kind. Door de ogen van Jas, die zich ophoudt in het niemandsland tussen kindertijd en volwassenheid, zien we hoe de familieleden elk op hun eigen manier omgaan met het verlies. Vader en moeder zijn volledig verlamd door verdriet en zien niet hoe Jas en haar zusje Hanna en haar broer Obbe ondertussen langzaam ontsporen. Het is een verbluffend romandebuut dat is doortrokken van seksualiteit, geloof en de smerigheid van het bestaan.

Marieke Lucas Rijneveld geldt als een van de grootste nieuwe talenten van de Nederlandse letteren.

RESERVEER / BESTEL € 19,99

   
 
BOEKENWEEKTIP NO 2: Mythos - Stephen Fry
   
 
 
   

STEPHEN FRY
MYTHOS

Losbandigheid, lust en liefde, moord en doodslag, triomfen en tragedies; de Griekse mythen en sagen zijn wilder en woester dan het leven zelf. Deze verhalen bieden alles wat een lezer zich kan wensen.

De oude Grieken inspireerden onder anderen Shakespeare, Michelangelo, James Joyce en Walt Disney. In de handen van Stephen Fry komen de verhalen opnieuw tot leven. We worden verliefd op Zeus, we aanschouwen de geboorte van Athena, we zien hoe Kronos en Gaia wraak nemen op Ouranos, we huilen met koning Midas en we jagen met de even beeldschone als meedogenloze Artemis.

Stephen Fry haalt verhalen op uit de oudheid en geeft ze hun welverdiende plek in onze moderne tijd.

RESERVEER / BESTEL € 24,90

 
 
BOEKENWEEKTIP NO 3: daar werd wat groots verricht - diederik van vleuten
   
 
 
 

DIEDERIK VAN VLEUTEN
DAAR WERD WAT GROOTS VERRICHT

Precies tien jaar geleden kreeg Diederik van Vleuten van zijn vader het Indische familiearchief overhandigd. Zeven dozen vol brieven, documenten, dagboeken en fotoalbums waarin het verhaal wordt verteld van drie generaties
Van Vleuten in de Oost.

In dat archief bevonden zich ook de bijna 700 pagina's tellende memoires van Diederiks oudoom Jan. Met scherp oog voor detail doet Jan daarin verslag van de grote veranderingen die zich tijdens zijn leven in de wereld voltrokken en die als een waterval over hem en zijn generatie heen kwamen. Het is het persoonlijke verhaal van een kindertijd op Java, een jeugd in Nederland, een opleiding in Zuid-Afrika en in 1930 de terugkeer naar Indië.  

RESERVEER / BESTEL € 34,90

   
MINDBUSZEUS2 : broekhuis