Motetten Croes, de, Henri-Jaques

Meeslepende barok uit België Ook onze zuiderburen hebben zo hun geheimen die liggen te wachten tot het stof der vergetelheid opgetrokken is en ze de muziekliefhebbers kunnen verrassen. Zo’n geheim is Henri-Jacques de Croes (1705- 1786). Hij begon als violist in Antwerpen, reisde naar Frankfurt en kwam uiteindelijk tot volle bloei als kapelmeester van de hofkapel van Karel van Lorreinen in Brussel. Veel is er niet meer over van zijn ongetwijfeld grote oeuvre. We moeten het doen met een zestal motetten, wat instrumentaal werk dat destijds grif werd uitgegeven in Parijs, en enkele missen. En afgaand op die motetten is dat een jammerlijk gemis, want De Croes verstond zijn vak. De motetten waar Capella Brugensis onder leiding van Patrick Peire hartstochtelijk reclame voor maakt, zijn in feite meeslepende cantates volgens goede hoogbarokke traditie met een vleugje Sturm und Drang. Een soort rijpe Bach ontmoet een onstuimige, jonge Haydn. Een absolute ontdekking voor de barokliefhebber.
Voorraad:
Nieuw
Verkrijgbaar in
Broekhuis Enschede
Prijs:
€ 12,50
Voorraad:
Levertijd:

Afwijkende levertijd: 1 tot 2 Dagen.

Reserveren en ophalen

Voorraad:
Nieuw
Verkrijgbaar in
Broekhuis Hengelo
Prijs:
€ 12,50
Voorraad:
Levertijd:

Afwijkende levertijd: 1 tot 2 Dagen.

Reserveren en ophalen

Winkelvoorraad

Het kan zijn dat er op dit moment een verkoop plaatsvindt, waardoor de actuele voorraad afwijkt. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Reserveren

Nieuwe boeken en ramsj kunt u reserveren wanneer deze op voorraad zijn. U kunt uw reservering in de winkel ophalen. De betaalwijze kunt u aangeven bij stap 3 'Betaalwijze'

.
pro-mbooks1 : broekhuis