Apeldoorn

Marieke Dijkzeul Boekpresentatie 'Verhalen uit het hart van een huisarts' in Broekhuis Apeldoorn

woensdag 22 juni 2022 17:12

Woensdag 22 juni komt Apeldoornse huisarts Marieke Dijkzeul naar Broekhuis Apeldoorn.

 

Kwam je dan alleen voor mama?

 

Als huisarts kom je veel mensen tegen: in moeilijke, maar ook in grappige situaties. Je maakt deel uit van een stukje van hun leven, je loopt als het ware even mee. Soms mag je heel dichtbij komen. Ondanks dat Marieke al bijna twintig jaar huisarts is, weten haar patiënten haar nog regelmatig te raken. De mooiste, meest ontroerende, heftigste of juist hilarische verhalen schreef ze op en zijn gebundeld in dit boek. Niet alleen beschrijft ze haar ervaringen in de huisartsenpraktijk, ook haar drie opgroeiende kinderen vormden een inspiratiebron . Een aantal fragmenten: “Ik bel aan en ze doet open. Ze is verslagen. Verdrietig, intens verdrietig, maar ook sterk.” “O, en de liefde was er zeker geweest, daarover hoefde ik me geen zorgen te maken, maar ik wist natuurlijk ook heel goed dat je daarvoor niet getrouwd hoefde te zijn.” “Ik realiseerde me dat als moeder niet zo alert was geweest, als de triagiste niet ergens door getriggerd was, als ik niet net even iets langer naar haar had gekeken, ze die nacht waarschijnlijk zou zijn overleden in haar bedje.” “‘En dan wil ik nu wel een afspraak met een échte dokter, kijken wat die ervan vindt,’ zegt mijn 15-jarige zoon.”

 

Boekhandel Broekhuis APELDOORN
Woensdag 22 juni | 17.00 - 19.00 uur
Hofstraat 4 - 10

Toegang gratis

 

Meer informatie >

Zaterdag 25 juni Apeldoornse Schrijvers Marathon bij Broekhuis

zaterdag 25 juni 2022 14:59

Op zaterdag 25 juni is er een Apeldoornse Schrijvers Marathon bij Broekhuis in Apeldoorn. Van 10.00 tot 17.00 uur komen lokale schrijvers hun boeken signeren.

 

Dirk van de Glind & Leonie Muiderman: 10.00-11.30 uur

Arnoud van Barreveld: 10.30-11.30 uur

Bas Steman: 11.30-12.30 uur

Miriam Bos: 12.00-13.00 uur

Lucinda Douglas: 13.00-14.00 uur

Nienke Disco: 13.30-14.30 uur

Arnold Zweers: 14.00-15.00 uur

Joop Hoekman: 14.30-15.30 uur

Elly Spruyt: 15.00-16.00 uur

Judith Fanto: 16.00-17.00 uur

Meer informatie >

Boekpresentatie Dolf Jansen 30 juni bij Broekhuis Apeldoorn

donderdag 30 juni 2022 15:47

Donderdagmiddag 30 juni vindt bij Boekhandel Broekhuis Apeldoorn de presentatie plaats van het 200e Literaire Juweeltje: 'Bestemming' van Dolf Jansen. De serie Literaire juweeltjes wordt uitgegeven door de jubilerende uitgeverij B for Books.

De hardloper, schrijver en cabaretier zal deze jubileumeditie met verhalen van zijn hand in ontvangst nemen
om 16.00 uur. Aansluitende zal de auteur signeren.

Bestemming
 
Cabaretier, tekstschrijver en marathonloper Dolf Jansen (1963) bundelde voor deze jubileumeditievan de Literaire Juweeltjes (nummer 200) teksten rond het thema ‘onderweg en bestemming’.Tussen al zijn oudejaarsvoorstellingen door zoekt Dolf Jansen geregeld naar andere vormen, een andere toon. In het voorjaar van 2019 tourde hij met de verhalenvoorstelling bijna. De ondertitel: 7 verhalen over onderweg zijn, en 1 over aankomen. Verhalen over de grote ingewikkelde wereld en je plek daarin, verlangen en verliezen, onverwachte afslagen en ontmoetingen die het allemaal de moeite waard maken. Verhalen over het leven. Want ook het leven is natuurlijk niet meer dan onderweg zijn, de vraag is alleen waarheen.
 

Boekhandel Broekhuis Apeldoorn
Hofstraat 4 - 10
Datum: donderdag 30 juni 2022
Tijd: 16.00 - 17.00 uur
T: 055 - 2034 200

Toegang gratis

 

Meer informatie >

Meet&Greet Jan J. Bakker zaterdag 2 juli in Broekhuis Apeldoorn

zaterdag 2 juli 2022 12:13
Op zaterdag 2 juli komt Apeldoornse schrijver Jan J. Bakker langs in Broekhuis Apeldoorn om zijn nieuwste roman 'Ingelijste liefde' te signeren.
 
Ingelijste Liefde
 
Parijs 1968. Tijdens de studentenrellen wordt Theo heftig verliefd op Georgette. De ontmoeting duurt slechts een uur. De gevoelens blijven. Jaren later is hij terug in Parijs, deze keer verliefd op Roos met wie hij trouwt. En dan is er nog het schilderij Het Paasmeisje, van Victorine Meurent ... Misschien wel zijn grootste liefde. Vijfendertig jaar later vertrekt Roos, en moet kunstkenner en museumconservator Theo in het reine komen met zijn obsessie voor een schilderij. Ingelijste liefde toont de ontwikkeling van een vijftiger die zijn leven een andere wending geeft, nadat hij met veel moeite zijn verleden, zijn kindertijd, en de onvermijdelijke misstappen die daaruit voortkwamen, onder ogen heeft gezien. Dat alles op de van Jan J. Bakker bekende laconieke toon. Zoals in deze passage: Niets is er meer over. Zijn huwelijk stuk, zijn levenslange droom uiteengespat en wellicht het allerergste, hij is niet meer in staat de brokstukken op enigerwijze bij elkaar te rapen. Al zijn mogelijkheden zijn uitgeput. Zijn vingers knijpen een croissant in stukken.
 
Zaterdag 2 juli
Tijd: 14.00u - 16.00u
Broekhuis Apeldoorn
Hofstraat 4-10, Apeldoorn
Meer informatie >

Meet&Greet Jeroen Windmeijer zaterdag 9 juli in Broekhuis Apeldoorn & Deventer

zaterdag 9 juli 2022 13:56
Op zaterdag 9 juli komt Jeroen Windmeijer langs in Apeldoorn en Deventer om zijn nieuwste thriller De Stenen Goden te signeren.
 
De nieuwe thriller van Jeroen Windmeijer: spannender en mysterieuzer dan ooit.
 
De Middelburgse antropologiestudent Anthoni Eskens doet op Paaseiland onderzoek naar de moais, de mysterieuze beelden die al eeuwenlang tot de verbeelding spreken. Al snel ontdekt hij dat er op het eiland een felle, onderhuidse strijd woedt over de oorsprong van de moais. Als er plotseling iemand verdwijnt, lijkt het erop dat sommigen het niet bij discussiëren laten…
 
In Middelburg treft Monique Fierloos, conservator van het Zeeuws Museum, voorbereidingen voor een grote tentoonstelling over ontdekkingsreiziger Jacob Roggeveen en Paaseiland. Een Paaseilandse beeldhouwer is uitgenodigd om voor het museum een beeld te maken, maar een in een nabijgelegen dorp gevonden moai zet de verhoudingen op scherp. En dan valt de eerste dode…
‘De stenen goden is een ouderwets spannend jongensboek, vol verdwijningen en doden, dat bij vlagen het Indiana Jones-gevoel oproept.’ VN Detective en Thrillergids
 

Zaterdag 9 juli
Tijd: 11.00u - 13.00u
Broekhuis Apeldoorn
Hofstraat 4-10, Apeldoorn

 

Zaterdag 9 juli
Tijd: 14.00u - 16.00u
Broekhuis Deventer
Lange Bisschopstraat 7, Deventer

 

 

Meer informatie >

Meet&Greet Barry van de Klundert zaterdag 16 juli in Broekhuis Apeldoorn

zaterdag 16 juli 2022 12:23

Op zaterdag 16 juli komt Barry van de Klundert, schrijversnaam Barrel langs in Broekhuis Apeldoorn om zijn boeken Ik tel tot drie! en Omdat ik het zeg! te signeren.

 

Ik tel tot drie!

Het consultatiebureau, zwemles, potjestraining, pubergedrag, de logeerbeer, traktaties, lekke banden, de sportschool… het is een greep uit de struggles van Barrel. Met zijn cynisme en creativiteit weet hij het opvoeden van een puber en peuterpuber op hilarische wijze te verwoorden. Het vaak hectische, alleenstaande vaderschap (en later zijn gezin) beschrijft hij met liefde en een flinke dosis zelfspot. Zijn blogs worden inmiddels door duizenden fans gevolgd en geprezen om de herkenbaarheid.

 

Omdat ik het zeg!

Van processierups tot juffendagjeuk, van veters strikken tot vierkante ogen, van opvliegers tot afzwaaiers, van betuttel intolerantie tot surpriseterreur, van girlpower tot mannen met slappe knieën en van eten met stukjes erin tot condooms met smaakjes eraan. Geen onderwerp zo gek, of barrel weet er wel een draai aan te geven. Met zijn samengestelde gezin als rode draad, beschrijft hij op ludieke en spitsvondige wijze alledaagse en voor iedereen herkenbare situaties. Hierbij schroomt hij niet om menigeen op de hak te nemen, zichzelf misschien nog wel het meest.

 

Zaterdag 16 juli
Tijd: 14.00u - 16.00u
Broekhuis Apeldoorn
Hofstraat 4-10, Apeldoorn

Meer informatie >