Voorleestheater 'Bombong' van Drs. P. door Ivo de Wijs op 7 oktober in Apeldoorn

vrijdag 7 oktober 2022 16:53
Voorleestheater 'Bombong' van Drs. P. door Ivo de Wijs op 7 oktober in Apeldoorn

Vrijdagmiddag 7 oktober ontvangt Boekhandel Broekhuis Apeldoorn met trots Ivo de Wijs en illustrator Elisa Pesapane. Aanleiding is het verschijnen van de geïllustreerde heruitgave van het verhaal 'Bombong, de kleine reus' van taalkunstenaar Drs. P. In het Voorleestheater staat vertellen, voorlezen, interactie met de kinderen met aansluitend een knutselactiviteit op het programma. 

DRS. P - Bombong, de kleine reus

'Bombong, de kleine reus’, een kinderboek van Drs. P, voor het eerst in boekvorm!

Op 4 oktober, Dierendag, één dag voor de start van de Kinderboekenweek 2022, verschijnt Bombong, de kleine reus. Drs. P schreef een fris en tijdloos ‘kinderboek voor alle leeftijden’ over een reus met een (te) grote mond, die voor straf door tovenaar Mutar verkleind wordt tot de grootte van een insect. Dan begint zijn reis door een gi-ga-groene wereld. 

Het nawoord is van Ivo de Wijs, die ook de bewerking  ter hand nam. Beeldend kunstenares en literair tekenares Elisa Pesapane maakte de sprookjesachtige tekeningen. De vondst om van de kleine reus een kind te maken, is van haar.

DRS. P

Heinz Polzer, beter bekend als Drs. P (1919–2015), gold niet als een groot kindervriend, maar schreef niettemin een zowel spannend als vermakelijk verhaal voor kinderen van alle leeftijden. De avonturen van de kleine reus Bombong verschenen al een halve eeuw geleden in Donald Duck. Het vrolijke weekblad maakte er een gewoonte van om naast de strips ook elke week een prozaverhaal te presenteren. De avonturen van reusje Bombong verschijnen nu bij Uitgeverij Zoetzuur voor het eerst in boekvorm. 

 

Vrijdag 7 oktober | 16.00 - 17.00 uur
Hofstraat 4-10 | Apeldoorn
Toegang gratis
aanmelden: [email protected]

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share
pro-mbooks1 : broekhuis