Een avond met Jan Siebelink op 6 oktober bij Broekhuis Hengelo

donderdag 6 oktober 2022 16:40
Een avond met Jan Siebelink op 6 oktober bij Broekhuis Hengelo

Donderdagavond 6 oktober ontvangt Boekhandel Broekhuis Hengelo met trots Jan Siebelink. Aanleiding is het verschijnen van zijn nieuwe roman 'Brengschuld'.
Hij zal hierover in gesprek gaan met Theo Hakkert. Aansluitend zal de auteur zijn werk signeren.

BRENGSCHULD

In Knielen op een bed violen vertelde de jonge Ruben Sievez het verhaal over de ondergang van het familiebedrijf. In die grote beroemde roman is het geloof van de vader de oorzaak van de teloorgang. Een recente gebeurtenis werpt echter een ander licht op de geschiedenis. Uit een nagelaten briefje van de vroeg gestorven huurbaas van destijds blijkt nu pas dat de huisvesting van de bewoners van de kwekerij altijd gegarandeerd zou moeten blijven. Hoe anders is het verlopen. Brengschuld vertelt het verhaal van hoe geldgebrek de kwekersfamilie noopte een deel van hun grond te verkopen. Door de bouw van een grote tennishal aan de rand van hun overgebleven terrein komt de wereld binnen. Het paradijs raakt verstoord en de ondergang van de kwekerij is aanstaande. In het oeuvre van Jan Siebelink is er een constant decor, maar steeds worden de gebeurtenissen anders beschreven, met een andere bestemming van de personages, vanuit een ander perspectief. Het ritueel van de terugkerende elementen openbaart niet alleen de kern van zijn familie, maar brengt tegelijk het schrijverschap van Jan Siebelink vol aan het licht.

JAN SIEBELINK

Jan Siebelink (1938) werd geboren te Velp, waar zijn vader een kleine bloemisterij dreef. Hij werd onderwijzer en studeerde in zijn vrije tijd Franse taal- en letterkunde. Met zijn roman 'Knielen op een bed violen' veroverde hij een uitzonderlijk groot en breed publiek van meer dan een half miljoen lezers. Het boek werd onderscheiden met diverse prijzen, in verscheidene talen vertaald en in 2016 succesvol verfilmd.
'Margje' (2015) belichtte een nieuwe kant van dit schrijversuniversum, dat met 'Brengschuld' een ongekend wending krijgt.

Donderdag 6 oktober | 19.30 - 21.00 uur
Wemenstraat 45 | Hengelo
Toegang gratis
aanmelden: [email protected]

 

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share
pro-mbooks1 : broekhuis