Nieuwsbrief 26 / 2021  
 
 

'In de gehele omloop van het jaar zijn er geen dagen zo heerlijk als die van een mooie oktober.'
Alexander Smith (Schots dichter en auteur 1830-1867)

Nu we langzamerhand de feestdagen naderen, verschijnen er meer en meer mooie titels.
Het zijn er in oktober zo veel, dat we deze maand twee nieuwsbrieven hebben verzonden. Deze tweede nieuwsbrief behandelt alle titels die de tweede helft van oktober zullen verschijnen.

Tevens wijzen we u er op dat het tot en met 31 oktober weer de Week van het Engelse boek is.
Bij aanschaf van een Engelstalig boek ontvangt u bij ons de titel 'Tales of Connection'
van auteur Matt Haig geheel gratis. Wees er snel bij want op = op!


Het is ook mogelijk via onze website boekhandelbroekhuis.nl boeken te bestellen.
U kunt hierbij kiezen voor het afhalen in de winkel of thuisbezorgen.
Vanaf 25 euro is de verzending gratis.

 
* NIEUW * dave eggers - het alles
   
 
 
 


  HET ALLES
Dave Eggers

Het Alles speelt zich een paar jaar na
De Cirkel af, in een wereld waar het machtigste internetbedrijf op aarde alle andere succesvolle computerbedrijven heeft overgenomen en het rijkste en gevaarlijkste – en gek genoeg meest geliefde – monopolie ooit is gecreëerd:

Het Alles.

Delaney Wells lijkt niet bepaald de ideale nieuwe werknemer van Het Alles: als voormalig boswachter staat ze zeer sceptisch tegenover de nieuwe technologie, maar toch weet ze dankzij haar charmes een baan te krijgen. Ze is een vrouw met een missie, en heeft maar één doel voor ogen: het bedrijf van binnenuit vernietigen. Samen met haar partner in crime, de flegmatieke Wes, gaat ze op zoek naar de zwaktes van Het Alles, in de hoop de mensheid te bevrijden. Maar voor wie strijdt Delaney eigenlijk? En wil de mens wel écht vrij zijn?

BESTEL / RESERVEER € 24,99
 
 
* NIEUW * john le carrÉ - silverview
   
 
 
 

SILVERVIEW
John le Carré

Silverview is de laatste, intrigerende thriller van de hand van grootmeester John Le Carré. Het boek verschijnt postuum in de week dat Carré negentig zou zijn geworden. Julian Lawndsley heeft zijn goedbetaalde baan in de City van Londen de rug toegekeerd en is een boekhandel begonnen in een stadje aan de Engelse kust. Een paar maanden na de opening krijgt hij ’s avonds bezoek van Edward, een Poolse immigrant die in ’Silverview’ woont, een groot huis aan de rand van het stadje. Edward vraagt Julian de oren van het hoofd en komt al snel met grote toekomstplannen voor de bescheiden boekhandel. Als een kopstuk van de Geheime Dienst in Londen een brief over een gevaarlijk lek ontvangt, is het gedaan met de rust in Julians toevluchtsoord. Silverview is het fascinerende verhaal over een onwaarschijnlijke vriendschap en de confrontatie tussen onschuld en levenservaring, en tussen burgerplicht en persoonlijke waarden.

BESTEL / RESERVEER € 21,99

   
 
* NIEUW * yuval noah harari - sapiens een beeldverhaal ii
   
 
 
 

  SAPIENS EEN BEELDVERHAAL II
Yuval Noah Harari

Wat als wij mensen 12.000 jaar geleden in een val getrapt zijn waar we nooit uit hebben weten te ontsnappen? De pijlers van de beschaving laat zien hoe de soort Homo sapiens van nomaden in kolonisten veranderden, en steeds harder gingen werken zonder dat de kwaliteit van onze levens erop vooruitging. Een verhaal over hoe tarwe de wereld veroverde; hoe een onwaarschijnlijk huwelijk tussen een god en een bureaucraat de eerste wereldrijken opleverde; hoe oorlog, hongersnood, ziekte en ongelijkheid onderdeel van de condition humaine werden en waarom dat onze eigen schuld is.

BESTEL / RESERVEER € 24,99
 
 
* NIEUW * japke-d. bouma - de 19 dingen die je nooit met collega's moet doen
   
 
 
 

DE 19 DINGEN DIE JE NOOIT
MET COLLEGA'S MOET DOEN

Japke-d. Bouma

We gaan weer naar kantoor! Of je nu staat te popelen om eindelijk weer te gaan, of liever thuis blijft werken, dit is het moment voor een boek vol wijze lessen: Het onmisbare lijstjesboek van Japke-d. Bouma. De 8 dingen die je beter niet kunt zeggen tijdens een functioneringsgesprek, de top 10 van het ergste zoomjargon, 9 tips om duidelijker te schrijven op je werk, de 5 beste tips voor als je een hoger salaris wilt, de 17 beste smoezen voor op het werk, presenteren, profileren, afscheidsborrels – alles staat erin.

Voor iedereen die zo een call in moet, een leidinggevende tevreden probeert te houden of te maken heeft met ‘product owners’, vergadertijgers en statusgevoelige CEO’s: De 19 dingen die je nooit met collega's moet doen is een onmisbaar boek vol lijstjes en verhalen met op elke pagina een handzaam carrièreadvies.


BESTEL / RESERVEER € 19,99

 
 
 

20 oktober: eric carle - eric carle's grote dierenboek

   
 
 
 

  ERIC CARLE'S GROTE DIERENBOEK
Eric Carle


Wist je dat een heremietkreeft vaak moet verhuizen? En dat een luiaard wel twintig uur per dag slaapt? 'Eric Carle's grote dierenboek' is een dik prentenboek met prachtige tekeningen en interessante weetjes over alle dieren die je maar kunt verzinnen, van een grote favoriet als de olifant tot de kleine bosmuis.

Eric Carle kon niet alleen rupsen geweldig weergeven: dit boek laat zien dat in zijn handen ook bosdieren, savannedieren, zeedieren en boerderijdieren in ware kunstwerkjes veranderden.


BESTEL / RESERVEER € 15,99
 
 
21 oktober: willy vlautin - de nacht valt altijd
   
 
 
 

DE NACHT VALT ALTIJD
Willy Vlautin

Het spannende, gevoelige verhaal van een jonge vrouw die gebukt gaat onder haar familie en uiteindelijk voor de vrijheid durft te kiezen.

Lynette is uitgeput: ze zorgt voor haar broer, heeft twee slechtbetaalde baantjes en volgt in de avonden een studie aan de universiteit. Elke cent die ze verdient spaart ze, in de hoop dat ze ooit een hypotheek zal kunnen betalen voor het huurhuis dat ze deelt met haar moeder en broer in Portland, op zoek naar onafhankelijkheid. Maar als het plan gesaboteerd wordt door haar onverschillige moeder, wendt Lynette zich uit wanhoop tot schimmige kennissen uit haar verleden. Ze wordt geconfronteerd met morele beslissingen die haarzelf en haar geliefden in gevaar kunnen brengen. Hoe ver durft ze te gaan voor haar vrijheid?

BESTEL / RESERVEER € 21,99

 
 
 
21 oktober: auke kok - flinke jongen
   
 
 
 

  FLINKE JONGEN
Auke Kok

Flinke jongen volgt een jaar uit het leven van Hidde, een jongen van twaalf in een ogenschijnlijk leuk, zelfs kleurrijk, maar in feite ongelukkig gezin. Zijn hardwerkende vader kan onverwachts in enorme driftbuien losbarsten, zijn charmante maar wispelturige moeder biedt geen houvast, en hij ziet het toch al niet zo goede huwelijk van zijn gereformeerde ouders snel afbrokkelen.

Buiten, voetballend met zijn vriendjes, voelt Hidde zich veiliger dan binnen. Meer en meer wordt hij een dagdromer en stijgt hij op in fantasieën over heldendaden met de bal. Hidde is lang niet zo flink als zijn idolen in de stadions. Of toch wel? Uiteindelijk doet hij een verwoede poging in dit aangrijpende verhaal over voetbal, dat niet zomaar een spelletje is maar een reddingsboei in een tijd van stijgende welvaart en afbrokkelende zekerheden.

BESTEL / RESERVEER € 23,99
 
 
22 oktober: Rob van essen - miniapolis
   
 
 
 

MINIAPOLIS
Rob van Essen

Zeggen ze niet altijd dat de reis belangrijker is dan de bestemming? Misschien is dat zo. Maar soms heeft de bestemming het laatste woord. De moeder van Jonathan is vier jaar geleden overleden. Toch ziet hij haar op een ochtend in de tram. Hij neemt haar mee de stad uit, op zoek naar het landhuis waar ze is opgegroeid en waarover ze vreemde verhalen vertelt. Ondertussen werken Scherpenzeel en Wildervanck, twee collega’s op een bijkantoor van een gemeentelijke dienst, aan hun eigen ontsnapping. Ook zij verlaten de stad, per fiets, zonder te weten waarnaar ze op weg zijn. Geplaagd door demonen uit het verleden, wederzijds ongemak en tijdelijke vlagen onverwoestbaar optimisme komen deze vier mensen uiteindelijk niet alleen elkaar, maar ook zichzelf tegen

BESTEL / RESERVEER € 21,99

   
 
22 oktober: midas dekkers - wat loopt daar
   
 
 
 


  WAT LOOPT DAAR
Midas Dekkers

We spreken onbekommerd van tarwerassen, tulpenrassen, aardappelrassen, honden, tijger- en kippenrassen maar waar men over menselijke rassen spreekt, stuit men op een probleem. Omdat het ene ras zich beter waant dan het andere. Maar racistisch denken is een sociaal-cultureel, historisch gegeven. Met bestaande biologische verschillen heeft dat volgens Dekkers niks te maken.

Hij verkent het begrip ras zuiver biologisch: net als andere dieren kan de menselijke soort in rassen warden onderverdeeld. In 'Wat loopt daar ?' (de titel is ontleend aan de beroemde eerste vogelgids 'Wat vliegt daar?') beschrijft en analyseert Midas Dekkers de mensen in al hun gedaanten zoals aIleen hij dat kan: met verwondering, openheid, eenvoudig, gedetailleerd en vooral met liefde.


BESTEL / RESERVEER € 32,99
 
 
26 oktober: frits spits - mijn west side story
   
 
 
 

MIJN WEST SIDE STORY
Frits Spits

Mijn West Side Story is het unieke verhaal van geliefd radiomaker en televisiepresentator Frits Spits, bekend van De Avondspits. Na het succes van Alles lijkt zoals het was is hij terug met een nieuwe ode aan het leven en de liefde. Na het overlijden van zijn vrouw Greetje loopt Frits Spits tegen een muur op. Eroverheen kijken kost moeite. West Side Story biedt hem een uitweg.

In het schemergebied tussen leven en dood ontmoet Spits de overleden Amerikaanse componist Leonard Bernstein. Ze praten met elkaar over de musical, maar ook over hun liefdes (West Side Story was de eerste film die Frits en Greetje samen zagen), hun werk en zeer verschillende levens. En natuurlijk over hun beider passie: muziek, waarbij Spits voor het eerst terugkijkt op De Avondspits, maar ook praat over Tijd voor Twee en De Taalstaat.

BESTEL / RESERVEER € 22,99

   
 
26 oktober: mel wallis de vries - kansloos
   
 
 
 

 

KANSLOOS
Mel Wallis de Vries

Zes jongeren krijgen in hun vakantiehuis een bericht. De anonieme afzender waarschuwt dat ze binnen moeten blijven om te overleven. Ga nooit naar buiten, vertel altijd de waarheid en zorg dat je in leven blijft.

Het lijkt een zieke grap, maar al snel blijkt dat ze zichzelf moeten zien te redden in een wereld van angst en isolatie. Alles moeten ze over zichzelf vertellen, ook hun geheimen… In het huisje geldt maar één regel: blijf leven!
Zou je iemand kunnen vermoorden? Als het niet anders kan... Zou je jezelf kunnen opofferen? Om een vriend te redden... Zou je de waarheid over jezelf durven te vertellen? Als het je laatste kans is....

BESTEL / RESERVEER € 15,99

 
 
26 oktober: lee child - liever dood dan levend
   
 
 
 

LIEVER DOOD DAN LEVEND
Lee Child

Jack Reacher keert terug in Liever dood dan levend, de gloednieuwe zesentwintigste thriller van bestsellerauteurs en broers Lee en Andrew Child.

Jack Reacher is niet iemand die snel terugdeinst. Dus wanneer een schimmig gezelschap opduikt, twijfelt Reacher geen moment om ze een lesje te leren. Maar met Reacher als tegenstander ben je liever dood dan levend… Vol meedogenloze actie, aangrijpende mysteries en talloze nieuwe vijanden.

Lee Child (1954) kreeg in 2013 voor zijn gehele oeuvre de Diamond Dagger Award en in 2017 ontving hij de International Thriller Award for Lifetime Achievement. Liever dood dan levend is de tweede Jack Reacher-thriller die hij schrijft met zijn broer Andrew Child

BESTEL / RESERVEER € 20,00

 

 
 
28 oktober: hjorth rosenfeldt - de oogst
   
 
 
 

  DE OOGST
Hjorth Rosenfeldt

In een paar dagen tijd worden er drie moorden gepleegd in Karlshamn en de inwoners zijn bang. Vanja Lithner en haar collega’s van de nationale recherche staan onder grote druk om de dader te stoppen. Alleen zijn er geen getuigen, geen aanwijzingen, en er lijkt geen verband te zijn tussen de slachtoffers.

Psycholoog Sebastian Bergman werkt inmiddels nog maar parttime. Hij wil meer tijd met zijn kleinkinderen spenderen en hoopt op een beetje rust in zijn leven. Door het onverwachte verzoek van Vanja om mee te helpen met het onderzoek wordt zijn rust wreed verstoord, en oude herinneringen duiken op. En dan is er nog Billy. Na zijn eerste moord volgden er nog meer slachtoffers. Nu wordt hij vader, en hij besluit om te stoppen. Maar iemand wil hem ontmaskeren, en dat kan hij niet toelaten.

BESTEL / RESERVEER € 21,99
 
 
28 oktober: richard osman - de man die twee keer doodging
   
 
 
 

DE MAN DIE TWEE KEER DOODGING
Richard Osman

De hoogbejaarde speurneuzen van
De moordclub (op donderdag) zijn terug met een ijzingwekkend nieuw avontuur. Terwijl de flessen wijn op tafel komen hopen Joyce, Ibrahim en Ron dat Elizabeth een nieuwe cold case voor ze heeft – een moordzaak die ze als amateurspeurders kunnen gaan oplossen. Elizabeth is er echter met haar hoofd niet bij. Ze heeft een brief ontvangen, ondertekend door ene Marcus Carmichael. Dat is verrassend, want de laatste keer dat Elizabeth hem zag was in 1981, toen hij morsdood onder een brug lag.

De brief blijkt te zijn gestuurd door Douglas, een voormalige echtgenoot van Elizabeth. Hij werkt voor de Engelse inlichtingendienst mi5 en is op de vlucht voor de maffia, maar voordat ze hem kunnen helpen wordt Douglas vermoord. De vier bejaarde speurneuzen zijn nu zelf het doelwit...

BESTEL / RESERVEER € 20,99

 

 
 
28 oktober: paolo giordano - wat ik niet wil vergeten
   
 
 
 

 

WAT IK NIET WIL VERGETEN
Paolo Giordano

Tijdens de lange coronaperiode observeerde Paolo Giordano de situatie en probeerde een wereld te begrijpen die ineens vreemd en bedreigend was. Maar hij reageerde ook als academicus: hij probeerde de oorzaken en gevolgen te duiden, te luisteren naar de deskundigen en zijn eigen gedachten te ordenen. Zo vormde zich een uniek coronadagboek over een jaar van grote verandering en een reflectie op een unieke, onvergelijkbare periode in ons bestaan.

Giordano brengt niet alleen een verhelderende terugblik op deze ingrijpende tijd, hij gaat ook op zoek naar een nieuwe balans tussen rede, emotie en verwachtingen. Want we zullen op zoek moeten naar een nieuwe, toekomstbestendige manier van leven

BESTEL / RESERVEER € 16,99

 
pro-mbooks1 : broekhuis