Nieuwsbrief 20 / 2022  
 
 

"Nu, in het leven van iemand komt onvermijdelijk de tijd,
dat hij in zijn eigen spiegelbeeld zijn eigen vader weer ontmoet."

(Nun kommt im Leben eines jedweden unverweigerlich die Zeit,
da er im Bilde seines Wesens dem eigenen Vater wiederbegegnet.)
Stefan Zweig (Oostenrijkse schrijver en journalist
 1881-1942)

Zondag 19 Juni is het Vaderdag. In deze nieuwsbrief geven we u graag
een overzicht van vele mooie titels in vele verscheidene genres die
niet zullen misstaan als cadeau op deze speciale dag. Lees dus gauw verder!

Het is ook mogelijk via onze website boekhandelbroekhuis.nl boeken te bestellen.
U kunt hierbij kiezen voor het afhalen in de winkel of thuisbezorgen. 
Vanaf 25 euro is de verzending gratis.

 
 
PIETER WATERDRINKER - BIECHT AAN MIJN VROUW
   
 
 
 

BIECHT AAN MIJN VROUW
Pieter Waterdrinker


In het voorjaar van 2020 verruilden Pieter Waterdrinker, zijn vrouw en drie poezen hun appartement in Sint-Petersburg voor een tijdelijk onderkomen in de Franse Tarn. Wanneer hij in november van dat jaar enkele weken in het Schrijvershuis aan het Spui in Amsterdam verblijft, beleeft de coronapandemie zijn hoogtepunt. Op een dag verschijnt de dertigjarige Jeva Harms in het Schrijvershuis. Als dan ook nog eens zijn succesvolle oude schoolvriend Otto Brons opduikt, ziet de schrijver zich geconfronteerd met een geheim uit zijn verleden dat zijn bestaan op zijn kop zet. Biecht aan mijn vrouw is een hilarisch en weemoedig relaas over de zin van het leven, liefde, kinderen, trouw en ontrouw, verstrijken van de tijd en het ouder worden. Met schwung en milde spot becommentarieert Waterdrinker de huidige tijd, waarbij hij de lezer wederom tot de laatste bladzijde weet te boeien.

BESTEL / RESERVEER € 23,99

 

 

 
 
EDWIN WINKELS - XIRINGUITO
   
 
 
 

 

XIRINGUITO
Edwin Winkels


Barcelona, 1991. De stad maakt zich op voor de Olympische Spelen en zal grondig worden gerenoveerd. Tot de slachtoffers van de modernisering behoren de xiringuito's van Barceloneta. De door families gerunde eettentjes aan het strand van de oude visserswijk worden opgeofferd voor een nieuwe boulevard. Het leidt  tot grote spanningen binnen het gezin van eigenaren Pepe en Montse. Overleeft het huwelijk van de ouders de ondraaglijke onzekerheid over het voortbestaan van hun levenswerk? 

Edwin Winkels, die in 1988 naar Barcelona emigreerde, is in zijn vijfde roman op het toppunt van zijn kunnen, op een kruispunt waar alle paden die hij bewandelde samenvloeien.

BESTEL / RESERVEER € 21,99

 
 
GERBRAND BAKKER - DE KAPPERSZOON
   
 
 
 

DE KAPPERSZOON
Gerbrand Bakker

Simon heeft zijn vader Cornelis nooit gekend. Toen diens vrouw hem vertelde dat ze zwanger was, vertrok Cornelis en een dag later was hij dood. Of nou ja, iedereen gaat ervan uit; hij stond op de passagierslijst van het vliegtuig dat in 1977 crashte op Tenerife. Simon is net als zijn vader en grootvader kapper, maar niet erg gepassioneerd, want elke klant is een mens en mensen zuigen energie. Maar er is één klant met wie hij contact heeft: de schrijver, die naar een onderwerp voor een boek zoekt en wordt gegrepen door het verhaal van Simons vader.

Aangespoord door de schrijver gaat Simon te rade bij zijn moeder en grootvader. Twaalf jaar na zijn laatste roman schrijft Gerbrand Bakker een fenomenale nieuwe roman over rouw en de niet te vermijden kracht van familiebanden.

BESTEL / RESERVEER€ 24,99 (paperback)
BESTEL / RESERVEER € 29,99 (hardcover)

     
 
BERT WAGENDORP - PHOENIX
   
 
 
 

  PHOENIX
Bert Wagendorp


Winterswijk, 1847. Armoede teistert het land. De ouders van Abel Sikkink besluiten te vertrekken naar Amerika, naar Sheboygan (Wisconsin). Onderweg voltrekt zich echter een groot drama. Tot op de dag van vandaag, 175 jaar later, kent men in de Achterhoek nog steeds de naam van het schip dat hen naar Amerika had moeten brengen: Phoenix. In Phoenix, het eerste deel van de trilogie De memoires van Abel Sikkink, vertelt Abel het verhaal van zijn jeugd in Sheboygan, zijn jaren bij de Sheboygan Nieuwsbode en zijn verhuizing naar New York, waar hij journalist wordt voor The New York Herald. Hij bereidt zich voor op een nieuwe tak van journalistiek: de oorlogsverslaggeving. Intussen blijft één vraag hem achtervolgen: hoe heeft de ramp met de Phoenix zich kunnen voltrekken? Wie was er verantwoordelijk? En hoe betrouwbaar zijn herinneringen? Phoenix gaat ook over keuzevrijheid in het zicht van het noodlot.

BESTEL / RESERVEER € 24,99
 
 
WILLEM WILMINK - 'T KON MINDER
   
 
 
 

'T KON MINDER
Willem Wilmink


‘Zeg Wilbrink, wanneer schrijf je weer eens een mooi vers voor Tirade?’ Legendarische woorden van uitgever Geert van Oorschot, die eindelijk, vele jaren na hun beider overlijden, Willem Wilmink mag begroeten in het nieuwste deel van de fraaie Gedundrukt-reeks. In ’t Kon minder heeft Wilminks leerling en uitgever Vic van de Reijt een thematische selectie gemaakt uit zijn immense oeuvre –van zijn gedichten voor kinderen en jeugdherinneringen (Het verkeerde pannetje) via zijn liefdespoëzie tot aan de melancholieke huwelijks- en afscheidsgedichten uit zijn laatste jaren.

Of Wilmink nu schreef voor kinderen of volwassenen, zijn toon is altijd dezelfde: melancholiek en toegankelijk. Literatuur voor alle leeftijden.


BESTEL / RESERVEER € 27,50

     
 
GODFRIED BOMANS - DE GIERIGE KONING
   
 
 
 

  DE GIERIGE KONING
Godfried Bomans / Thé Tjong-Khing ill.

In het oeuvre van Godfried Bomans nemen de sprookjes een bijzondere plaats in. Ook in het herontdekte De gierige koning kon Bomans zijn rijke fantasie naar hartelust uitleven.

Thé Tjong-Khing aarzelde geen moment toen hem werd gevraagd dit verhaal te illustreren. ‘Het is een grote eer om een onbekend Bomanssprookje van beelden te voorzien, zeker eentje met een donker randje.’ 

BESTEL / RESERVEER € 22,95
 
 
david baldacci - schaduwstad
   
 
 
 

SCHADUWSTAD (Aloysius Archer #3)
David Baldacci

Privédetective Aloysius Archer viert samen met zijn goede vriendin Liberty Callahan oudjaarsavond in Los Angeles, waar Liberty naam probeert te maken als actrice. Die avond ontdekt Archer dat achter alle pracht en praal van Hollywood een duistere wereld schuilgaat.

Scenarioschrijfster Ellie Lamb vraagt hem uit te zoeken wie haar wil vermoorden, maar wanneer hij bij haar langsgaat in Malibu, is de vrouw nergens te bekennen. Wat hij wel aantreft, is het lichaam van een vermoorde man. En in de uren daarna wordt Archer buiten westen geslagen, achtervolgd door smokkelaars en bijna doodgeschoten. Kortom: het jaar 1953 had niet beter kunnen beginnen…

BESTEL / RESERVEER € 22,99

   
 
john grisham - sparringpartners
   
 
 
 

  SPARRINGPARTNERS
John Grisham

Grisham is terug met een bundel met drie spannende verhalen! De hulp van Jake Brigance – uit Een tijd om te doden & Een tijd voor genade – wordt ingeroepen door Mack, een vriend die drie jaar geleden zijn vrouw en kinderen in de steek liet en verdween. Nu heeft Mack zijn vroegere vriend Jake nodig om naar Ford County terug te keren. Maar zijn ‘Thuiskomst’ verloopt niet volgens plan…

In ‘Aardbeienmaan’ is de jonge terdoodveroordeelde Cody Wallace nog maar drie uur verwijderd van zijn executie. Terwijl de minuten wegtikken, heeft Cody nog één allerlaatste wens…

Kirk en Rusty Malloy zijn de ‘Sparringpartners’. Twee ambitieuze jonge advocaten, broers. Maar ze kunnen elkaar niet uitstaan en praten amper. Wanneer Malloy & Malloy ten onder dreigt te gaan, is er nog maar één iemand die de boel kan redden: Diantha Bradshaw, de officieuze derde partner. Maar wil zij dat ook?

BESTEL / RESERVEER € 22,99
 
 
sam holland - de echo man
   
 
 
 

DE ECHO MAN
Sam Holland

* 4.28 op Goodreads *

Jessica Ambrose is op de vlucht. Ze wordt verdacht van het in brand steken van haar woning, waarbij haar echtgenoot is omgekomen en haar dochtertje zwaargewond raakte. Haar enige hoop is de gewetenloze rechercheur Nate Griffin, die ervan overtuigd is dat ze onschuldig is. Samen proberen ze de ware toedracht van de zaak te achterhalen. Wanneer er in korte tijd meer verdachte zaken en moorden plaatsvinden, staat de politie voor een raadsel. Maar Jess en Nate ontdekken een link tussen de misdaden: iemand kopieert de moordmethoden van bekende seriemoordenaars uit de geschiedenis. Ze openen de jacht op een dader die zij ‘de echoman’ noemen, en zijn vastberaden hem te stoppen. Maar de echoman maakt zich alweer op voor een nieuw meesterwerk…

BESTEL / RESERVEER € 21,99

   
 
jo nesbø - rateiland
   
 
 
 

 

RATEILAND
Jo Nesbø

In Rateiland richt Jo Nesbø zijn blik op een wereld die in de greep is van een pandemie waar geen vaccin tegen bestand is. Aan de westkust van de Verenigde Staten probeert een groep wetenschappers een veilige haven in zee te creëren terwijl op straat een dodelijke strijd heerst om simpelweg te kunnen overleven. De zoon van de rijkste techgoeroe ter wereld heeft zich aangesloten bij een van de vele gangs die dood en verderf zaaien, en op een avond overvallen en vermoorden zij een jonge vrouw. Haar vader zint op wraak, en hij heeft meer middelen tot zijn beschikking dan de gang ooit had kunnen vermoeden. De vijf ijzersterke verhalen in Rateiland laten een meedogenloos en griezelig beeld zien van een wereld die verdacht veel lijkt op de onze.

BESTEL / RESERVEER € 23,99

 
 
Jussi Adler-olsen - natriumchloride
   
 
 
 

NATRIUMCHLORIDE (Serie Q #9)
Jussi Adler-Olsen


Op haar zestigste verjaardag pleegt een vrouw zelfmoord. Haar dood leidt tot de heropening van een onopgeloste zaak uit 1988. In eerste instantie lijkt dit niet iets voor afdeling Q, maar Carl Mørcks superieur ziet dat anders en laat hem de kwestie opnieuw onderzoeken. Vervolgens blijkt dit de omvangrijkste en ingewikkeldste zaak te worden waarbij Rose, Assad, Gordon en Carl ooit betrokken zijn.

Al drie decennia lang worden mensen het slachtoffer van een sluwe moordenaar die doodt zonder dat iets naar hem verwijst. Hij kiest zijn slachtoffers en het tijdstip van de daad met uiterste zorg en precisie. Dertig jaar lang is niemand in staat geweest hem te stoppen. Het is drukker dan ooit op afdeling Q want ook een andere oude zaak komt naar boven. De tijd dringt, want de moordenaar is nog niet klaar...

BESTEL / RESERVEER € 22,50

   
 
GEORGE BOELLAARD - BLOEDGABBERS
   
 
 
 

 

BLOEDGABBERS
George Boellaard


In dit deel wordt de geschiedenis van de toekomstige Heinekenontvoerders – zoals dat begon in het zeer goed ontvangen boek Wij willen gangster worden – vervolgd.

Dit boek voert de lezer terug naar het Amsterdam van de late jaren zeventig en vroege jaren tachtig. Het vertelt de fascinerende voorgeschiedenis van de latere Heinekenontvoerders. Het zijn de criminele jaren (1977 - 1982) van Jan Boellaard, Frans Meijer, Cor van Hout en Willem Holleeder.

BESTEL / RESERVEER € 24,50

 
 
Marcel van roosmalen - totaal
   
 
 
 

TOTAAL
Marcel van Roosmalen

Lange tijd gold journalist, schrijver en columnist Marcel van Roosmalen als een geheimtip voor iedereen met een goed gevoel voor humor, inmiddels horen zijn columns voor NRC Handelsblad tot de meestgelezen van de krant, is hij een van de spraakmakendste Druktemakers bij De Nieuws BV op Radio 1 en maakt hij deel uit van het team van de populaire podcast De krokante leesmap. Niemand weet zo genadeloos het menselijk tekort weer te geven als Marcel van Roosmalen. 

Totaal bevat de beste reportages van de afgelopen vijfentwintig jaar: een must-have die garant staat voor uren leesplezier.

BESTEL / RESERVEER € 29,99

 

   
 
PAUL MCCARTNEY - DE LYRICS
   
 
 
 

 

DE LYRICS
Paul McCartney


In dit fenomenale en intieme boek brengt Paul McCartney zijn leven en werk tot leven door de lens van 154 songteksten uit alle fases van zijn carrière – van z’n allereerste composities en zijn legendarische decennium bij The Beatles, tot Paul McCartney and Wings, zijn soloplaten en het heden. Voor de allereerste keer deelt McCartney de definitieve versies van al zijn teksten en beschrijft de omstandigheden waaronder ze geschreven zijn, de mensen en plekken die ter inspiratie dienden en hoe hij er nu op terugkijkt.

BESTEL / RESERVEER € 89,99

 
 
BRUCE SPRINGSTEEN & BARACK OBAMA - RENEGADES
   
 
 
 

RENEGADES
Bruce Springsteen & Barack Obama


In dit fraai uitgevoerde boek, een uitvloeisel van de baanbrekende, door Higher Ground geproduceerde podcast, voeren twee mannen die al lange tijd met elkaar bevriend zijn een openhartig en intiem gesprek over het leven, over muziek en over hun niet aflatende liefde voor Amerika, met alle problemen en tegenstrijdigheden die dat land kenmerken. Het bevat meer dan 350 foto's, exclusief bonusmateriaal en nooit eerder gepubliceerd archiefbeeld. Tijdens de gesprekken praten ze over hun verlangen om in hun carrière een groter en waarachtiger verhaal over Amerika te vertellen, al moest daar nu en dan een prijs voor worden betaald, en ze onderzoeken samen hoe het verscheurde Amerika de weg naar eenheid zou kunnen terugvinden.

BESTEL / RESERVEER € 49,99

   
 
olav mol - formule 1 van a tot z 
   
 
 
 

 

KRISKRAS DOOR DE FORMULE 1
Olav Mol


Kriskras door de Formule 1 het ideale boek voor in het vliegtuig of de trein, op je nachtkastje of in het kleinste kamertje, en voor een luie dag op de bank of op het strand.

In Kriskras door de Formule 1 verzamelt Olav Mol allerlei leuke feitjes, verhalen uit het verleden en opvallende statistieken uit de wereld van de Formule 1, waarvoor hij in zijn live-commentaar vaak geen tijd heeft. Zo vertelt hij over de beste coureurs die nét geen wereldtitel wonnen, duikt hij in de cijfers om te zien welke coureurs en teams de succesvolste zijn geweest, en haalt hij herinneringen op aan de legendarische strijd tussen Ayrton Senna en Alain Prost.

BESTEL / RESERVEER € 15,00

 
 
PETER WINNEN - DE DAG DAT IK IN DE BERM GING ZITTEN EN ANDERE WIELERVERHALEN  
   
 
 
 

DE DAG DAT IK IN DE BERM GING ZITTEN
EN ANDERE WIELERVERHALEN

Peter Winnen

‘Wielrennen is kleine man tegen grote wereld,’ constateert de zevenjarige Peter Winnen als hij voor het eerst een renner op televisie ziet. Hij raakt terstond besmet met het wielervirus, een virus waar hij godzijdank nog altijd niet van genezen is.

Als geen ander schrijft Winnen over de wereld van de wielersport, waar banden stukslaan tussen steen en velg, kasseien de glibberige vijand zijn en het zand na een koers nog dagenlang achter de oogbollen vandaan komt.

Of deze verzameling verhalen iets op de kous heeft? Ja, dat hebben ze, zeker weten.

BESTEL / RESERVEER € 21,99

 

 
 
ZLATAN IBRAHIMOVIC - ADRENALINE
   
 
 
   

ADRENALINE
Zlatan Ibrahimovic


In zijn autobiografie Adrenaline vertelt voetballer Zlatan Ibrahimovic alles wat hij niet in Ik, Zlatan vertelde. Onvoorstelbaar maar waar: in oktober 2021 werd het eeuwige enfant terrible van de voetballerij, Zlatan Ibrahimovic, veertig jaar. Met Malmö, Ajax, Juventus, Inter, Barcelona, AC Milan, PSG, Manchester United, LA Galaxy en opnieuw AC Milan op zijn cv lijdt het geen twijfel dat Zlatan zichzelf – ondanks zijn ‘ONLY GOD CAN JUDGE ME’-tattoo – een levende legende mag noemen.

Overal waar Zlatan opduikt zorgt hij voor reuring en provoceert hij, iets waarvan hij in zijn megaseller Ik, Zlatan natuurlijk al op smakelijke wijze verslag deed. In zijn nieuwe boek Adrenaline overziet Zlatan zijn hele carrière en graaft hij dieper dan ooit om een nieuwe generatie te vertellen over de lessen die hij in zijn leven heeft geleerd.

BESTEL / RESERVEER € 20,00

 
 
YOERI VAN DEN BUSKEN ; JAN-CEES BUTTER ; KOEN GREVEN ; FRANK HETTINGA ; HANS KLIPPUS ; THOMAS SIJTSMA ; IWAN TOL ; SIMON ZWARTKRUIS - cruijff 75
   
 
 
  CRUIJFF 75
Yoeri van den Busken / Jan-Cees Butter / Koen Greven / Frank Heitinga / Hans Klippus / Thomas Sijtsma / Iwan Tol /
Simon Zwartkruis


Het officiële dubbelboek ter ere van Cruijffs 75e geboortedag. Johan Cruijff zoals u hem nog niet eerder zag. In beeld, door de lens van C. Barton van Flymen en andere topfotografen. In zijn eigen woorden in het boek Ik en dicht op de huid in het boek Wij. Een team van acht auteurs portretteert Cruijff aan de hand van belangrijke thema’s uit zijn leven en sprak daarvoor twintig betrokkenen, onder wie Wim Jansen (het laatste interview voor zijn overlijden), Michael van Praag, Sjaak Swart en Jorge Valdano. Wie was Cruijff echt en wat kunnen we naast het voetbal van hem als mens leren? Het antwoord komt in deze twee documentaire boeken, die samen meer dan 500 pagina’s Johan tellen. Met een voorwoord van Jordi Cruijff.

BESTEL / RESERVEER € 89,95
 

 
 
jan ten hove - 't is doan
   
 
 
   

'T IS DOAN
Jan ten Hove

Landbouw staat aan de basis van de Twentse samenleving. In ’t is doan wordt het verhaal van 600 jaar boerenleven in Twente verteld, waarbij één karakteristieke boerderij – het erve Ziethof bij Delden – als uitgangspunt dient. De ‘kleine’ geschiedenis van de boerderij is ook ruimschoots ingebed in de universele gang van zaken. Het welvaren van de landbouwers werd immers sterk beïnvloed door het wel en wee van de ‘grote’ buitenwereld. Zo doorloopt de lezer aan de hand van een tijdlijn van 50 korte hoofdstukken ook de globale Twentse historie.

BESTEL / RESERVEER € 24,95

 
 
FRANK KRAKE - DE GROOTSTE BANKOVERVAL ALLER TIJDEN
   
 
 
  DE GROOTSTE BANKOVERVAL
ALLER TIJDEN
Frank Krake


Nederland zucht al vier jaar onder de Duitse bezetting, als een groep vastberaden verzetsvrienden de wapens opneemt. Ze deinzen nergens voor terug, plegen overvallen, blazen spoorlijnen op en bevrijden twee maten uit het Huis van Bewaring. Hun leider is Derk Smoes, een ondergedoken bankmedewerker en gezocht door de nazi’s. Na de hete verzetszomer van 1944 krijgt hij een gouden tip. In de kluizen van twee banken in het oosten van het land ligt meer dan 200 miljoen. Na toestemming uit Londen slaan ze toe. De kisten vol buitgemaakte bankbiljetten verdwijnen veilig in een hooiberg. Zelfs Churchill wordt op de hoogte gebracht van wat de grootste bankoverval ter wereld blijkt te zijn. De Duitsers zijn beschaamd en woedend tegelijk. Ze zetten alles op alles om het geld terug te krijgen en de daders te pakken.

BESTEL / RESERVEER € 24,99
 

 
 
david graeber& david wengrow - het begin van alles
   
 
 
   

HET BEGIN VAN ALLES
David Graeber & David Wengrow

The New York Times Bestseller - BBC History Book of the Year - #1 Der Spiegel Bestseller Het begin van alles is een revolutionaire herziening van de geschiedenis van de mensheid. Het neemt je mee op een duizelingwekkende en meeslepende rit die 30.000 jaar en de hele planeet omspant.

Antropoloog David Graeber en archeoloog David Wengrow tonen aan dat het gangbare verhaal over het ontstaan van de mensheid  niet klopt. Ze beschrijven prehistorische megasteden, onontdekte matriarchaten, landbouwweigeraars en andere verrassende samenlevingen die ons huidige beeld van de geschiedenis onherroepelijk doen kantelen.

Deze internationale bestseller rekent definitief af met oude beperkende mythen die ons wereldbeeld tekortdoen.

BESTEL / RESERVEER € 35,00

 
 
sergio Herman - new italian
   
 
 
  NEW ITALIAN
Sergio Herman

Italiaans eten. Comfortfood van de zuiverste soort. Net zoals zovelen onder ons is Sergio Herman al jaren in de ban van de Italiaanse eetcultuur. Wie wordt er niet gelukkig van een bord pasta? De Italiaanse keuken is over de hele wereld geliefd en behoort tot het culinair erfgoed, maar er lijken vaak alleen authentieke gerechten te worden gekookt; er wordt weinig met nieuwe smaakcombinaties geëxperimenteerd.

Daar brengt Sergio verandering in met zijn take op de ‘cucina nuova’. In meer dan zestig goed thuis te bereiden recepten presenteert hij gerechten die in de basis klassiek Italiaans zijn, maar altijd een eigen flow of karaktervolle twist hebben en echt blijk geven van zijn visie op de nieuwe Italiaanse keuken.

BESTEL / RESERVEER € 37,50
 

 
 
joris bijdendijk - bij bijdendijk thuis
   
 
 
   

BIJ BIJDENDIJK THUIS
Joris Bijdendijk

In dit kookboek neemt chef-kok Joris Bijdendijk je mee in wat er zoal bij hem thuis op tafel verschijnt. Dankzij de ruim 250 recepten en de helder beschreven technieken kan iedereen thuis leren een kreeft schoon te maken of een goede brioche te bakken.

Daarnaast schrijft culinair journalist Joël Broekaert met zijn bekende aanstekelijke verwondering over de wetenschappelijke en historische achtergrond van alledaagse ingrediënten als boter en suiker, maar ook over vuur en de illustere vijfde smaak umami.


BESTEL / RESERVEER € 34,99

 
 
mo gawdat - dat stemmetje in je hoofd
   
 
 
 

DAT STEMMETJE IN JE HOOFD
Mo Gawdat

* Van de auteur van de bestseller
De logica van geluk *

Iedereen heeft het, dat stemmetje in je hoofd. Het onophoudelijke commentaar op je gedrag lijkt je gevoel van geluk in de weg te zitten. In plaats van je gedrag te veranderen, is het dus beter om grenzen aan te geven waar dat stemmetje zich mee mag bemoeien.

Maar hoe krijg je dat voor elkaar? Mo Gawdat, de voormalig topman van Google (X), onthult hoe je de controle op je hersenen kunt terugnemen. Hij baseert zich daarbij op zijn kennis op het gebied van programmeren, neurowetenschappen en verschillende spirituele leerstellingen.

Door het verwijderen van onnodige 'ruis' komt er een weg vrij naar compassie. Daarmee draag je bij aan een betere samenleving en investeer je ook in je eigen geluk.

BESTEL / RESERVEER € 23,50

 

 
 
ton lemaire - tegen de tijd
   
 
 
 

 

TEGEN DE TIJD
Ton Lemaire


In zijn nieuwe boek Tegen de tijd beweegt Ton Lemaire zich tussen verwondering, bewondering en verontwaardiging. In veertig essays biedt hij in Tegen de tijd een eigentijdse en tegendraadse beschouwing over de toekomst van onze wereld, die door verschillende bedreigingen wordt overschaduwd. Alleen een algehele omslag in ons doen en denken kan een uitweg bieden uit de problemen die onze veelgeroemde ‘vooruitgang’ heeft veroorzaakt. Ton Lemaire pleit voor een breuk met het kapitalisme, waarin ons streven naar constante groei en rijkdom pathologisch is geworden en in de nabije toekomst steeds vaker zal leiden tot toenemende ongelijkheid en uiteindelijk zelfs tot een verwoeste planeet.

BESTEL / RESERVEER € 22,99

 
 
everhard korthals altes & bram vannieuwenhuyze - nederland op zijn mooist
   
 
 
 

NEDERLAND OP ZIJN MOOIST
Everhard Korthals Altes &
Bram Vannieuwenhuyze


Nederland op zijn mooist. De achttiende-eeuwse Republiek in kaart en beeld biedt in meer dan duizend kaarten, stadsplattegronden, stadsgezichten, dorpsgezichten, stadhuizen, kerken, kloosters en abdijen, kastelen en buitenplaatsen, poorten en marktpleinen een bijna alomvattend beeld van het Nederlandse landschap in de achttiende eeuw. Een ‘Grand Tour’ door de Republiek der Verenigde Nederlanden, van Amsterdam tot Groningen en van Middelburg tot Maastricht.

BESTEL / RESERVEER € 69,50

 

 
 
ron guleij - het grote kaartenboek
   
 
 
 

 

HET GROTE KAARTENBOEK
Ron Guleij

Kaarten. We kunnen er naar blijven kijken. Van visuele kunstwerken tot weerspiegelingen van de tijdgeest. Kaarten werden en worden gebruikt bij de uitvoering van belangrijke (overheids)taken. Kaarten vertellen verhalen en geven een beeld van, soms reeds verdwenen, gebieden. Met zeker 300.000 kaarten en tekeningen is het Nationaal Archief een ware schatkamer voor historisch onderzoek. Collectiespecialist cartografie Ron Guleij van het Nationaal Archief neemt een duik in de collectie en toont in Het Grote Kaartenboek de mooiste en meest iconische kaarten. 

BESTEL / RESERVEER € 49,95

 
 
Meer dan boeken alleen: tijdschriften
   
 
 
 

TIJDSCHRIFTEN

Vader is altijd met een mooi tijdschrift. En de keuze is reuze. Van reis- tot muziektijdschriften, van wetenschap- tot audiotijdschriften, van auto- tot sporttijdschriften.

Jaarlijkse bestseller zijn altijd de tijdschriften over de Tour de France, inclusief het altijd aantrekkelijke Tour de France tourpakket.

Daarnaast hebben we een uitgebreide voorraad Denksport puzzelboekjes en een mooi assortiment aan tijdschriften.

 

 
 
Meer dan boeken alleen: gezelschapsspellen
   
 
 
 

  GEZELSCHAPSSPELLEN VOOR DE
FANATIEKE VADER

U vindt in onze winkels een grote collectie aan gezelschapsspellen. Wat dacht u van de toppers van het bejubelde 999 Games met titels als Catan, Wingspan, Regenwormen en Keer op Keer.

Maar u vindt ook klassiekers van andere befaamde merken terug in onze collectie zoals Scrabble, Stratego & 
Mens-erger-je-niet.

En uiteraard de meest populaire spellen van dit moment zoals Ticket to Ride en haar vele uitbreidingen. En vergeet ook het onmeunig leuke Het Twents Woordenspel niet!

Kortom: ook voor de vader die slecht / goed * tegen z'n verlies kan (* doorstrepen wat niet van toepassing is) kom je voor de leukste cadeaus naar Boekhandel Broekhuis!

 
 
Meer dan boeken alleen: many mornings sokken
   
 
 
 

 MANY MORNINGS SOKKEN:
ELKE OCHTEND EEN GLIMLACH
OP HET GEZICHT VAN JE VADER!

De enorm vrolijke en kleurrijke sokken van
Many Mornings zijn  zogenaamde mismatched sokken: elke linker- en rechtersok hebben een eigen design waardoor er een origineel sokkenpaar ontstaat.

Dat brengt gegarandeerd elke ochtend een glimlach op het gezicht van vader! Daarnaast worden de sokken van dit van oorsprong Poolse familiebedrijf met ruim 25 jaar ervaring, gekenmerkt door een hoge kwaliteit.

Bent u dus op zoek naar een origineel
cadeau voor Vaderdag? Neem dan gauw een kijkje bij de Many Mornings displays in onze winkel. Bovendien doneert Many Mornings 5% van de omzet aan goede doelen!

 

 
 
Meer dan boeken alleen: chocolade
   
 
 
 

 

 
CHOCOLADE IS HET ANTWOORD
OP ELKE VRAAG ...

... Dus ook de vraag wat nu een leuk cadeau voor Vaderdag is. En voor elke Vader is er ook de juiste smaak.

Zo hebben we behalve standaardsmaken als 'melk', 'puur' en 'hazelnoot' uiteraard ook de vele iconische smaken zoals '
karamel zeezout'.

Daarmaast hebben we natuurlijk ook 'proeverijtje' (een sixpack met mini's van de zes klassieke smaken).
 
 
onze webshop is 24 uur per dag, 7 dagen per week geopend!
   
 
 
 

 
BESTEL UW BOEKEN OP ONZE WEBSITE

Winkelt u liever online, of wilt u graag een boek reserveren? Neem dan eens een kijkje op onze website 

 www.boekhandelbroekhuis.nl

Hier zijn alle titels gemakkelijk vindbaar en eenvoudig te bestellen.

Reserveren en afhalen:

Indien u op de website voor reserveren kiest, kunt u de bestelling in uw favoriete Broekhuiswinkel ophalen op het moment dat u een bevestiging daartoe krijgt. 

Thuisbezorging:

Boeken worden uitsluitend via post.nl thuisbezorgd. Vanaf € 25 zijn
de verzendkosten gratis.

 
 
onze winkels zijn ook telefonisch en per e-mail bereikbaar!
   
 
 
 

Telefonische / E-mail bereikbaarheid
Onze winkels en helpdesk zijn telefonisch goed bereikbaar voor vragen:

Helpdesk (Webbestellingen / reserveringen):
074 - 255 7057
[email protected]

Voor overige vragen:
Almelo: 0546 - 45 67 17 ([email protected])

Apeldoorn: 055- 203 42 00
([email protected])

Deventer: 0570 - 20 31 03 ([email protected])

Enschede: 053 - 432 52 10 ([email protected])

Hengelo: 074 - 291 02 67 ([email protected])

Oldenzaal: 0541 - 53 53 98 ([email protected])

   
pro-mbooks1 : broekhuis