Nieuwsbrief 13/2021  
 
 

VANAF 28 APRIL ZIJN WE WEER GEOPEND VOOR WINKELEN ZONDER AFSPRAAK!

Velen hebben er lang naar uitgezien: weer een ouderwets bezoek aan Boekhandel Broekhuis! En dat kan, vanaf woensdag 28 april bent u weer welkom zonder dat u daarvoor een afspraak hoeft te maken! 

Daarom in deze feestelijke nieuwsbrief een elftal verrassende en onlangs verschenen toptitels,
het laatste nieuws en de spotlights op de mooie Geef een boek cadeau actie.

Het blijft uiteraard mogelijk via onze website boekhandelbroekhuis.nl boeken te bestellen. U kunt hierbij kiezen voor het afhalen in de winkel of thuisbezorgen. Vanaf 25 euro is de verzending gratis

Mocht u vragen hebben of wilt u voor woensdag 28 april een afspraak willen maken,
bel dan onderstaande nummers: 

Almelo: 0546 - 456 717
Deventer: 0570 - 203103
Enschede: 053 - 432 5210
Hengelo: 074 - 255 7095
Oldenzaal: 0541 - 535 398

 

 

GEEF EEN BOEK CADEAU - DE BRIEF VOOR DE KONING nu SLECHTS € 3,50
   
 
 
    GEEF EEN BOEK CADEAU
Brief voor de koning - Tonke Dragt

* nu slechts € 3,50 *

De campagne Geef een (prenten)boek cadeau heeft als missie om alle kinderen te laten opgroeien tussen de mooiste boeken. Wat zou het mooi zijn als ieder kind een eigen verzameling met mooie kinderboeken in zijn kast heeft staan.

Om hun boekenkast te vullen, bundelen boekhandels en diverse partners ieder jaar hun krachten om een jeugdboek en een prentenboek beschikbaar te stellen voor een klein bedrag.

De titel van dit jaar is de onvergetelijke klassieker De brief voor de koning van Tonke Dragt. Nu verkrijgbaar bij Broekhuis voor slechts € 3,50!

Tip: omcirkel ook vrijdag 18 juni in uw agenda. Dan is het de beurt om een prentenboek cadeau te geven en kunt u de prachtige klassieker Max en de Maximonsters van Maurice Sendak bij ons aanschaffen voor slechts € 2,50!
   
 
nieuwe datum boekenweek 2021: zaterdag 29 mei t/m zondag 6 juni
   
 
 
 

 

DE BOEKENWEEK HEEFT EEN DATUM!

Meer mooi nieuws: omdat de boekenwinkels vanaf 28 april weer open mogen, is er ook een nieuwe datum geprikt voor de eerder geannuleerde Boekenweek. Deze vindt plaats van zaterdag 29 mei tot en met zondag 6 juni.

Het Boekenweekgeschenk is een novelle dat ieder jaar door een andere auteur speciaal voor de Boekenweek wordt geschreven. Hanna Bervoets schreef het Boekenweekgeschenk voor de Boekenweek 2021: Wat wij zagen. Lezers krijgen dit boek tijdens de Boekenweek cadeau van Broekhuis bij besteding van ten minste € 15 aan Nederlandstalige boeken.

Het Boekenweekessay is een essay dat ieder jaar door een andere auteur wordt geschreven over het thema. Roxane van Iperen schreef het Boekenweekessay van 2021: De genocidefax. Het Boekenweekessay is tijdens de Boekenweek voor € 3,75 te koop bij Broekhuis.

 
 
dinsdag 4 mei: signeersessie elle van rijn in deventer!
   
 
 
 

SIGNEERSESSIE ELLE VAN RIJN

We zijn hartstikke trots dat auteur Elle van Rijn 

dinsdag 4 mei om 16 uur

langskomt in onze nieuwe winkel te Deventer voor een signeersessie naar aanleiding van het verschijnen van De Crèche eind vorig jaar. Het is het aangrijpende verzetsverhaal van jonge vrouwen die in wrede omstandigheden moeten beslissen over leven en dood. Het speelt zich af in de Amsterdamse Joodse crèche tegenover de Hollandsche Schouwburg, door de Duitsers getransformeerd in een verzamelplaats voor Joodse kinderen voordat zij op transport gaan.

Had u graag een exemplaar op naam gesigneerd of met een speciale opdracht? Mail dan met dit verzoek naar ons E-mailadres:

deventer@boekhandelbroekhuis.nl

   
 
zwemmen in het donker - tomasz jedrowski
   
 
 
 

  ZWEMMEN IN HET DONKER
Tomasz Jedrowski

Polen, 1980. De angstige, gedesillusioneerde Ludwik Gowacki, die binnenkort afstudeert aan de universiteit, is samen met de rest van zijn klas naar een landbouwkamp gestuurd. Hier ontmoet hij Janusz. Samen brengen ze een droomachtige zomer door met zwemmen in afgelegen meren, het lezen van verboden boeken en verliefd worden.

Maar als de zomer voorbij is, gaan de twee noodgedwongen terug naar Warschau, naar de harde realiteit van het leven onder de communistische partij. Verbannen uit het paradijs moeten Ludwik en Janusz beslissen hoe ze zullen overleven, en door hun verschillende keuzes worden ze uit elkaar gedreven.

Zwemmen in het donker is een onvergetelijke roman over jeugd, liefde en verlies – en de offers die we brengen voor een zinvol leven.

BESTEL / RESERVEER € 20,99
 
 
vang de haas - lana bastaŠic
   
 
 
 

VANG DE HAAS
Lana Bastasic

Een ontroerend verhaal over vriendschap, volwassen worden en de invloed van de Balkanoorlog in de jaren

Twaalf jaar nadat ze elkaar voor het laatst hebben gezien, krijgt Sara een telefoontje van Lejla, haar beste vriendin van vroeger. Sara woont al jarenlang in Dublin terwijl Lejla in hun moederland Bosnië is gebleven. Lejla vraagt haar naar Mostar te komen om samen op zoek te gaan naar Armin, Lejla’s broer die lang geleden vermist is geraakt.

Sara twijfelt of ze wel moet gaan, ze noemt Dublin nu eindelijk haar thuis en ze voelt er weinig voor om terug te keren naar het land dat ze ontvluchtte vanwege de burgeroorlog. Maar diep vanbinnen weet ze dat ze toch dat vliegtuig zal nemen, rechtstreeks terug naar haar verleden. Vanuit Mostar vertrekken de vriendinnen op een roadtrip richting Wenen. 

BESTEL / RESERVEER € 20,99

   
 
het fantastische verhaal van de kip die de wereld rond zeilde - guirec soudée
   
 
 
 

  HET FANTASTISCHE VERHAAL VAN DE KIP
DIE DE WERELD ROND ZEILDE
Guirec Soudée

Een ultiem feelgoodboek over een avontuurlijke jongen die een reis rond de wereld maakt per zeilboot – met zijn kip Monique!

Opgegroeid bij Bretagne, zag Guirec de oceaan altijd al als een speeltuin. Hij droomde ervan ooit de wereld over te zeilen. Op
21-jarige leeftijd trekt hij daarom met zijn zeilboot de wijde wereld in. Maar alleen is ook maar zo alleen. Tijdens een tussenstop op Madeira ziet Guirec een dikke, rode kip: Monique. Hij adopteert haar, en vanaf dat moment zijn de twee onafscheidelijk.

 Samen varen ze naar het zuiden en wagen vanaf Afrika de oversteek naar Zuid-Amerika, zetten koers naar Groenland en zeilen naar de beruchte Kaap Hoorn. De reis is niet zonder risico’s...

BESTEL / RESERVEER € 20,00

 
 
de tas - désanne van brederode
   
 
 
 

DE TAS
Désanne van Brederode

In een drukke stationshal vergeet iemand zijn tas. Het wordt bijtijds ontdekt, de eigenaar wordt ter verantwoording geroepen. Hij liet zijn tas doelbewust achter, maar met welke reden? Wat te doen met iemand voor wie vragen belangrijker schijnen dan pasklare antwoorden en opinies, en die grote waarde hecht aan wat hij ‘toevalskunst’ noemt? Als zijn plan met de tas is verijdeld, verzint hij wel iets nieuws. Maar waarom met zoveel haast? Voor wie?

Met vaart en humor zet Désanne van Brederode de lezer regelmatig op het verkeerde been. Want is de man met de tas wel de hoofdpersoon in dit verhaal? Of zijn veel meer mensen in deze roman hoofdpersonen én vertellers? Een tas, een takje tijm, een stationshal zelf: ook die hebben recht van spreken.

BESTEL / RESERVEER € 22,99

   
 
wolfzomer - hans rosenfeldt
   
 
 
 

  WOLFZOMER
Hans Rosenfeldt

* Van de bedenker van TV-serie The Bridge *

Wolfzomer speelt zich af in Haparanda, in het noorden van Zweden, vlak bij de grens met Finland. Er wordt een dode wolf in de bossen gevonden, en in de maag van het beest ontdekt de politie de resten van een mens. Al snel wordt duidelijk dat deze man betrokken was bij een mislukte drugsdeal in Finland, en vanaf dat moment weet politieagente Hannah Wester dat haar normaal zo rustige zomer volledig op zijn kop zal staan.
Terwijl Hannah en haar collega’s proberen uit te zoeken hoe de man in de bossen van Haparanda terecht is gekomen, wordt het kleine grensstadje opgeschrikt door een reeks gewelddadige gebeurtenissen. Er is duidelijk nog iemand op zoek naar antwoorden, en die laat zich door niets of niemand tegenhouden.

BESTEL / RESERVEER € 20,99
 
 
aan zee - martin hendriksma
   
 
 
 

AAN ZEE
Martin Hendriksma

Van al onze landschappen houden we het meest van de kust. Het strand vormt een laatste plek waar jong en oud, arm en rijk elkaar tegen het lijf lopen. Martin Hendriksma schetst hoe een onherbergzame zandwoestijn, voortdurend bedreigd door het water, kon uitgroeien tot favoriet oord van ontspanning. Lotgevallen van kleurrijke kustbewoners en historische gebeurtenissen smeedt hij aaneen tot een keten van zilte verhalen, die zich uitstrekt van Cadzand tot Rottumeroog.

Aan zee is een royaal geïllustreerde kroniek van vijfhonderd jaar kustbeleving. Van watervloed, slavernij, armoede en oorlog, maar ook van vrijheid en zorgeloos geluk. Gedreven vanuit de vraag: hoe houden we onze kwetsbare, soms overvolle ‘gouden rand’ in de toekomst leefbaar?

BESTEL / RESERVEER € 23,50

   
 
had je nog willen wandelen? - J.J. voskuil
   
 
 
   

HAD JE NOG WILLEN WANDELEN?
J.J. Voskuil

Nergens wordt zoveel gewandeld als in het werk van J.J. Voskuil (1926–2008). Vanaf de jaren vijftig maakte de schrijver met zijn vrouw Lousje jaarlijkse wandeltochten in voornamelijk Frankrijk, en het liefst in de Auvergne. Van iedere vakantie werd een uitvoerig dagboek bijgehouden dat later werd gebundeld onder de titels Terloops, Buiten schot en Gaandeweg. Maar ook in de romans Bij nader inzien en
Het Bureau laat Voskuil zijn alter ego Maarten Koning veelvuldig wandelen.

Had je nog willen wandelen? - een bloemlezing met de mooiste wandelfragmenten uit
Bij nader inzien en Het Bureau - is een feest der herkenning voor Voskuillezers van het eerste uur en voor anderen een ideale kennismaking met zijn werk. Het werd samengesteld en ingeleid door Wim Huijser.


BESTEL / RESERVEER € 20,00

 
 
ik ben een eiland - tamsin calidas
   
 
 
  IK BEN EEN EILAND
Tamsin Calidas


Tamsin Calidas is een dertiger met een baan in de media, die in de hippe Londense wijk Notting Hill woont. Niks bijzonders. Tot zij en haar man besluiten hun leventje in de stad te verruilen voor het ruige en onbekende van een klein Schots eiland in de Hebriden. Wanneer de eerste betovering is verbroken, blijkt het allerminst idyllisch. De gesloten eilanders zitten helemaal niet te wachten op de komst van zo’n stel stedelingen, het kind waarnaar ze verlangden komt maar niet en hun huwelijk loopt op de klippen. En dat is nog maar het begin van de pure, bittere ellende.

Een traumatisch verlies en ziekte stellen haar ook op de proef. Uiteindelijk is het de natuur die verlossing brengt. Ze alle registers open in dit rauwe, openhartige boek, dat een ode brengt aan het menselijke overlevingsinstinct en barst van de prachtige beschrijvingen. Een magnifiek boek over eenzaamheid, veerkracht & zelfontdekking.


BESTEL / RESERVEER € 22,99
 

 
 
wat wij willen - isabel allende
   
 
 
   

WAT WIJ WILLEN
Isabel Allende

In Wat wij willen neemt Isabel Allende ons mee op haar meest persoonlijke en emotionele reis in jaren. Ze vertelt over de belangrijke rol die het feminisme in haar leven speelt, van haar kindertijd tot nu. Ze roemt de vrouwen die haar leven richting hebben gegeven, zoals haar moeder Panchita, haar dochter Paula en haar literair agent Carmen Balcells. Maar ook schrijvers als Virginia Woolf en Margaret Atwood en vele anderen hebben haar geïnspireerd om zich in te zetten voor vrouwenrechten en om te strijden tegen achterstelling en discriminatie.

Vandaar dat ze ook met grote betrokkenheid schrijft over actuele thema's als de #MeToo-beweging en het leven in tijden van een wereldwijde pandemie. En dat alles doet Allende met die onmiskenbare passie voor het leven en de aanstekelijke overtuiging dat er ook op haar leeftijd alle tijd is voor de liefde.

BESTEL / RESERVEER € 17,50

 
 
wereldspionnen - james ponti
   
 
 
 
WERELDSPIONNEN

James Ponti

Voor liefhebbers van de Costa Banana-serie, De Vijf en Superhelden.nl.

Opzij, James Bond! Hier zijn de Wereldspionnen.

Vijf kinderen van over de hele wereld worden geselecteerd om spion te worden bij de Britse geheime dienst.

Sara Martinez kan als geen ander computers hacken, maar het heeft haar weinig goeds gebracht. Dat verandert in één klap wanneer een wildvreemde man, codenaam Moeder, haar meeneemt naar Schotland. Daar leert Sara ? codenaam Brooklyn ? samen met Parijs, Rio, Kat en Sydney alles over inbreken, stilletjes sluipen en explosieven. Hun doel: de wereld redden van duistere schurken. Hun eerste geheime missie? Parijs!

BESTEL / RESERVEER € 15,99
 

 
 
amari en de nachtwachters - B.B. Alston 
   
 
 
   

AMARI EN DE NACHTWACHTERS
B.B. Alston

Het eerste deel in een nieuwe serie vol humor, magie en avontuur, voor fans van Percy Jackson en Nevermoor.

Amari Peters heeft altijd al gedacht dat haar vermiste broer Quinten nog leeft. Op een dag vindt ze in zijn kast een geheimzinnige, tikkende koffer, met daarin een uitnodiging voor een test bij het Bureau voor Bovennatuurlijke Zaken. Dáár zou haar broer kunnen zijn! 

In deze nieuwe wereld kan Amari achterhalen wat er met Quinten is gebeurd. Maar dat is lastig als een slechte tovenaar de touwtjes in handen heeft, haar leeftijdsgenoten háár als een bedreiging zien en haar eigen bovennatuurlijke talent bovendien hartstikke illegaal blijkt. Hoe kan ze de test doorstaan?

BESTEL / RESERVEER € 17,99

 
 
verschijnt 6 mei: de zevende zus (lucinda riley)
   
 
 
 

DE ZEVENDE ZUS
Lucinda Riley

* het laatste deel in de reeks De Zeven Zussen *

* verschijnt 6 mei *

Waarschuwing: SPOILERS uit eerdere delen

Na de onthulling van Georg Hoffman dat de missende zus misschien is gevonden, ontdekken Maia en Ally dat er maar twee aanwijzingen zijn: het adres van een wijngaard in Nieuw-Zeeland en een tekening van een bijzondere stervormige ring.

Ze besluiten dat CeCe, die in Australië woont, op onderzoek uit moet. Er begint een race tegen de klok om de ontbrekende zus te vinden, en de zoektocht voert de zussen over de hele wereld. Elke zus probeert haar spoor te volgen - in Nieuw Zeeland, Canada, Engeland, Frankrijk en Ierland - maar ze lijken steeds een stap achter te lopen...


PRE-ORDER € 24,99

   
 
binnenkort: moederdag (zondag 9 mei)
   
 
 
 

 

NIET VERGETEN!

Over het laatste deel in de reeks
De Zeven Zussen gesproken,
Zondag 9 mei is het Moederdag!

Omdat lezers soms nog wel eens wat vergeetachtig zijn zullen we u hier aan blijven herinneren. Daarom zal onze volgende nieuwsbrief in het teken staan van deze mooie dag waarop we onze moeders eren.

Tot dat moment bent u van harte welkom
in onze winkels te Almelo, Deventer,
Enschede, Hengelo & Oldenzaal!


 

 

pro-mbooks1 : broekhuis